• Vierde overwinning op rij!

  En wedstrijd die gewonnen moest worden! Dat was de insteek van gisteren, in de wedstrijd tegen Oudehaske.

  Met werkelijk heerlijke omstandigheden, werd er om half 3 afgetrapt in Creil. Het eerste kwartier werd een ware stormloop voor de goal van de Friezen. Als we die kansen nou eens afmaken…..

  Oudehaske dat ging inzakken, en wij die de bal keurig lieten gaan. Dat was het voornaamste spelbeeld van de eerste helft. Richting het einde wisten we onszelf dan eindelijk te belonen, door via Damian de 1-0 op het scorebord neer te zetten. Maar scherp moet je altijd blijven. Oudehaske kwam er 1 keer door en wist via een voorzet, erg knap ingekopt trouwens, de 1-1 tegen de touwen te krijgen. Dit was tevens ook de ruststand.

  Met toch enige teleurstelling gingen we de kleedkamer in. Wederom geven we eigenlijk niks weg en creëren we veel. Toch blijft het dan zaak om jezelf te belonen…..

  De tweede helft kroop Oudehaske iets meer uit hun schulp. Er werd iets meer gevoetbald maar vooral het bekritiseren van de arbitrale beslissingen was iets waar de Friezen de tweede helft blijkbaar wel heel goed in waren.

  Het spel golfde een beetje op en neer tot dat in de laatste 5 minuten Ruben mee op kwam. Rene gaf de bal keurig mee zodat Ruben de bal panklaar op het hoofd van Robin neerlegde. De toch wel verdiende 2-1 was een feit. Nu was het zaak om geconcentreerd te blijven en de wedstrijd zakelijk uit te voetballen.

  Een hele belangrijke overwinning die wel echt uit de tenen moest komen… Maar goed, die zijn ook gewoon drie punten waard. Hierdoor staan we nu drie punten los van Oudehaske en staan we op een keurige derde plek. Het onderlinge verschil is klein in de top van 4A. Volgende week wacht de volgende belangrijke wedstrijd, uit tegen Olympia ‘28.