Foto: Verlies tegen Foarut

Verlies tegen Foarut

Creil-Bant maakt niet de meest gelukkige periode door. Uit tegen Foarut werd voor de 3de maal op rij verloren en de ploeg is inmiddels afgedaald naar de middenmoot.

Bij aankomst in Menaldum (of Menaam) werd er geconstateerd dat het veld er prima bij lag. Het was nog vrij hard voor de tijd van het jaar. Het begon echter ook te regenen en dit kwam de toplaag niet ten goede. Dit werd nu wel erg glad. De regen zorgde er ook voor dat het lastig was om momenten uit de wedstrijd te noteren. Gelukkig zorgde Marcel Veendrick met zijn paraplu er voor dat er toch nog dingen genoteerd konden worden. Al waren er niet veel hoogtepunten om op te schrijven. Toch dank hiervoor.

Creil-Bant had vandaag de tactiek aangepast aan de 4-4-2 opstelling van Foarut. Dit zorgde voor gewenning en de vele (noodzakelijke) aanpassingen in de basisopstelling zorgde voor een slordige wedstrijd met veel onnodig balverlies. Balverlies was ook de oorzaak dat de eerste mogelijkheid in de 8ste minuut voor Foarut was. Twee minuten later liet Creil-Bant wat van zich horen. Dirk Jan Doornbos werd op pad gestuurd, maar zijn schot in de korte hoek werd tot corner verwerkt door de keeper van Foarut. Een kleine 8 minuten later volgde de volgende kans voor Creil-Bant. Max Bouma stak Doornbos weg, maar zijn schot ging nu voorlangs. Zo’n 10 minuten voor rust volgde er nog een hachelijk moment voor de goal van Foarut. Uit een corner en een klutssituatie belande de bal op de paal. Vijf minuten voor rust kwam Foarut op voorsprong. Een kopbal kon ternauwernood gered worden, maar dezelfde speler kon in de rebound de 1-0 aantekenen.

In de rust werd er het één en ander omgezet. Creil-Bant moest op zoek naar de gelijkmaker en leek de kleedkamer uit te stormen. De storm ging echter ook al weer te snel liggen. Bant wist nog 2 kansen te creëren. Dirk Jan Doornbos ging alleen op de keeper af, maar hij schampte de lat. Hugo Beugels vond in de 77ste minuut de keeper op zijn weg, maar dit was het ook wel. Foarut kreeg door de geboden ruimte achterin ook nog wel mogelijkheid tot kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week speelt Creil-Bant om 15:00 uur in Creil tegen |HJSC.

Onze website sponsoren