Foto: Opmerkelijke comeback Creil-Bant JO19-1 tegen RKO

Opmerkelijke comeback Creil-Bant JO19-1 tegen RKO

Doodse stilte in de kleedkamer bij Creil-Bant JO19-1. Je kon er een speld horen vallen. De eerste helft zat er net op en iedereen leek te beseffen dat het één van de beroerdste optredens van dit seizoen was. Met een stand van 0-2 waren Creil-Bant en RKO aan de thee gegaan. Trainer Beekman rukte de aanwijzingen van de wedstrijdbespreking van de muur en poogde zo goed en kwaad als het ging er een prop van te maken en deze richting prullenbak te gooien. Aan Beekman is geen getalenteerd basket- of handballer verloren gegaan, maar de boodschap was glashelder. Op duidelijke toon kreeg het team ingewreven waar het voor de rust allemaal aan schortte. Leider Wim van Wegen veegde de puzzelstukjes bij elkaar en hield de A-junioren voor dat er nog niks verloren was, maar dat er dan wel uit een heel ander vaatje getapt moest worden. De ingrediënten voor een goede wedstrijd zijn Creil-Bant JO19-1 onderhand meer dan bekend, maar de spelers moesten er even flink aan herinnerd worden.

Aan de eerste helft gaat uw verslaggever geen woord teveel vuil maken. Binnen dertig seconden lag de bal al in het Creil-Banter doel en stond het 0-1. Na amper twintig minuten kwamen de Ruttenaren geheel verdiend op een 0-2 voorsprong. Bij de thuisploeg ontbrak alles wat de laatste tijd zo goed gaat. Er was sprake van totale onrust, geen coaching, duels die halfbakken werden aangegaan, combinaties die werden vermeden, een passieve houding, het leek wel of Creil-Bant zonder strijdplan aan de polderderby was begonnen. Aan de trainer en leider dus de uitdaging om het team weer op het juiste spoor te krijgen. Karakter, dat was wat de ploeg nu moest laten zien, de mouwen opstropen en alsnog die drie punten de poort binnenslepen.

Het werkte. Opeens was er wél sprake van dadendrang aan Creil-Banter zijde. De ploeg kreeg de geest. Het cliché van de wedstrijd met twee gezichten was volledig van toepassing op dit treffen met RKO. Vier minuten na rust viel de belangrijke aansluitingstreffer, en het was er meteen eentje om in te lijsten. Een corner van links belandde aan de rechterkant van het veld, aanvoerder Max Bouma legde terug op Timo Timmermans die niet aarzelde en van een meter of 25 de bal perfect binnenschoot: een zeer fraaie treffer, en Creil-Bant zat weer in de wedstrijd. Niet veel later bracht RKO de marge weer bijna op twee, maar het afstandsschot zeilde niet in het doel maar ging via de bovenkant van de lat over.

Nu was het Creil-Bant dat flink gas gaf. Duels werden aangegaan en gewonnen, het voetbal zag er aanmerkelijk verzorgder uit en RKO werd teruggedrongen. De uitstekend invallende Tieme Kramer bracht zijn ploeg dan ook al binnen tien minuten na de niet al te gezellige pauze op gelijke hoogte met de Ruttense formatie. De bal werd door Varney Sesay het zestienmetergebied ingebracht, waarop het Kramer was die doeltreffend uithaalde: 2-2. Creil-Bant ging nu door en deed dat in drie versnellingen hoger dan voor de rust. RKO zag zichzelf verder in de verdrukking komen. Een kwartier na rust viel dan ook al de 3-2, toen Roy Maas op fraaie wijze voor zijn eerste van de middag tekende. Intussen was ook Joost Beugels al ingevallen, net als Tieme Kramer een middagje geleend van de B-junioren. Evenals Kramer kende ook Beugels een prima invalbeurt. Waar Kramer zijn tegenstander meestal te snel en slim af was, was het Beugels die opviel door zijn goede en gemakkelijke trap, een sterk wapen. Zo was er onder meer een vrije trap van hem van de linkerkant die rakelings voorlangs zeilde en net niet kon worden binnengewerkt door een Creil-Banter aanvaller.

RKO had in tegenstelling tot het eerste bedrijf nog maar af en toe een dreigende uitbraak, maar Creil-Bant had nu duidelijk de overhand. Een kwartier voor tijd viel de 4-2. Tieme Kramer was op links weer eens weggesneld van zijn tegenstander, had een goede sleepactie in huis en bezorgde de bal bij Roy Maas, die eenvoudig raak kon schieten. Even later had RKO nog pech toen de ploeg een schot op de paal zag eindigen, maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Roy Maas was diepgestuurd, maar bevond zich overduidelijk in buitenspelpositie. Dit ontging de grensrechter echter volledig, dus besloot Maas na even ingehouden te hebben toch maar op het Ruttense doel af te lopen. Het binnenschuiven van de bal was vervolgens een koud kunstje en hiermee maakte Maas zijn hattrick compleet. Einduitslag 5-2, een prima comeback van Creil-Bant JO19-1. De ploeg had karakter getoond. Niet dat het vertoonde spel in de tweede helft altijd even oogstrelend was, maar er stond wel een formatie die knokte en er alles aan deed alsnog die drie punten te bemachtigen. Een groot compliment!

Creil-Bant JO19-1 doet met deze overwinning goede zaken voor de ranglijst, waar het in de subtop erg spannend is. De volgende wedstrijd is alweer een lastige, dan staat het uitduel met Nagele JO19-1 op het programma. Creil-Bant heeft nog wat recht te zetten tegen de ploeg uit het plattedakendorp, eens kijken of het dan wel vanaf de eerste minuut verzorgd spel op de mat kan leggen. Maar eerst de derde ruime overwinning in de burenruzie tegen Rutten van dit seizoen (2x competitie, 1x beker) maar even vieren, want die is op basis van de tweede helft vol strijd wel even het nagenieten waard!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren