Foto: Nuttige oefenzege Creil-Bant JO19 op RKO

Nuttige oefenzege Creil-Bant JO19 op RKO

De voorjaarscompetitie is niet ver weg meer, en om het juiste ritme te pakken te krijgen speelde Creil-Bant JO19-1 zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen de buren uit Rutten: RKO JO19-1 was de tegenstander. Onder leiding van scheidsrechter Mink werd er even over twaalven afgetrapt op het overigens matig bespeelbaar tweede veld van sportpark de Akkers in Bant. Er zijn akkers die er beter bij liggen…

De thuisploeg nam zoals was afgesproken in de wedstrijdbespreking gelijk het initiatief. Dit leidde al na zeven minuten tot de openingstreffer, Niels Scholtens veroverde de bal op het middenveld, maakte de nodige meters en haalde van zo’n 20 meter de trekker over. De bal vloog hard in de hoek, de Ruttense doelman was volledig kansloos. Creil-Bant bleef druk zetten, maar RKO zette daar ook enkele aanvallen tegenover. In de 19e minuut toonde Tieme Kramer zijn klasse door knap weg te draaien bij zijn tegenstander en vanuit de rechterkant van het zestienmetergebied de bal diagonaal binnen te schieten: 2-0 voor Creil-Bant.

Heel lang van de verdubbelde voorsprong genieten konden de gastheren niet, want in de 22e minuut werd middels een vlijmscherpe pass de Creil-Banter defensie op het verkeerde been gezet, de weg naar het doel lag open voor de spits van RKO en die faalde niet in de afwerking: 2-1. Hierna volgden nog enkele momenten van dreiging voor het Creil-Banter doel, maar het laatste kwartier voor rust pakte de thuisploeg de draad weer op. Er volgden enkele prima aanvallen, onder meer via Niels Scholtens, Ferran van Meer, Eddy Groenhof en Tieme Kramer. Laatstgenoemde zag na een fijne pass van Niels Scholtens zijn poging voorlangs gaan, maar enkele minuten later maakte de spits alsnog zijn tweede goal van de middag: een op het oog onschuldig schot van Mick de Boer werd door de Ruttense doelman losgelaten, Kramer was er als de kippen bij en tikte de 3-1 binnen. Dit zou ook de ruststand betekenen.

Creil-Bant kwam na de rust moeizaam uit de startblokken. Bij RKO leek er meer bezieling te zijn, en daardoor won het meer duels en dwong het af dat de gastheren achteruit moesten lopen. Zeven minuten na de hervatting van de wedstrijd kwamen de Ruttenaren op 3-2 toen de bal vanuit een hoekschop werd binnengekopt. Vijf minuten later viel zelfs de gelijkmaker, toen Mick de Boer een hoge bal wilde onderscheppen maar hierdoor de bal per ongeluk zomaar klaarlegde voor een RKO-aanvaller die dankbaar binnen kon schieten: 3-3.

Voor de thuisploeg was de gelijkmaker het signaal om in een versnelling hoger te gaan spelen. Er werd gas gegeven en dat sorteerde gelijk effect. Het was Eddy Groenhof die zijn ploeg weer aan de leiding bracht door met zijn rechterbeen (terwijl hij toch te boek staat als linkspoot) vanaf een meter of twintig fantastisch binnen te schieten: 4-3 voor Creil-Bant. Enkele minuten later bekroonde diezelfde Eddy Groenhof een fraai uitgespeelde aanval die liep via Mick de Boer en Tieme Kramer. Groenhof rondde beheerst af en gaf zo glans aan zijn uitstekende optreden deze middag. Twee minuten erna viel ook de 6-3, toen de RKO-doelman zich verkeek op een vrije trap van Niels Scholtens. En zo had Creil-Bant in een tijdsbestek van zeven minuten orde op zaken gesteld en de wedstrijd binnengesleept. De laatste twintig minuten zullen niet de boeken in gaan als de meest geweldige minuten van het seizoen, het was vooral RKO dat nog aanspraak maakte op een treffer. De ploeg profiteerde echter niet van de kansen die het in de slotfase nog creëerde, waardoor deze oefenwedstrijd uiteindelijk met een stand van 6-3 werd afgefloten door de prima leidende scheidsrechter Mink.

Het optreden van Creil-Bant deze zaterdag sprak niet zo tot de verbeelding als de mooie overwinning tegen VENO JO19-1 van vorige week, maar toch was het een nuttige middag waar de teamleiding zeker het één en ander van heeft opgestoken. Met name het vermogen om een tandje bij te schakelen toen dat in de tweede helft na de onverwachte 3-3 nodig was moet de leiding goed hebben gedaan.

Volgende week heeft Creil-Bant een weekje rust, wellicht geen overbodige luxe in het carnavalsweekend. Op 17 februari begint het team aan de voorjaarscompetitie met een thuiswedstijd tegen Tollebeek JO19-1.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren