Foto: Leerzame nederlaag Creil-Bant JO19-1 tegen Dwingeloo

Leerzame nederlaag Creil-Bant JO19-1 tegen Dwingeloo

De wedstrijd die Creil-Bant JO19-1 zaterdag op eigen veld tegen Dwingeloo speelde duurde voor de thuisploeg net tien minuten te lang. In de 80eminuut leidde de ploeg nog met 1-0, maar toen was de formatie al flink aan het wankelen. Het zou heel wat kunst- en vliegwerk kosten om de drie punten in Creil te houden, maar de formatie uit Drenthe was eenvoudigweg te goed om de naar het eindsignaal snakkende zwart-geel-witten niet af te straffen. Zo gebeurde het dat toen scheidsrechter Wuestenenk de wedstrijd had beëindigd er een 1-2 stand op het scorebord stond. De eerste competitienederlaag voor Creil-Bant was hiermee een feit.

De eerste helft was voor de thuisploeg. Al binnen tien minuten had Stef van der Wal – die nog voorin geposteerd stond na een hoekschop – een joekel van een kans waar hij zelf haast van leek te schrikken; de bal werd naast geprikt. Even later was er weer een hoekschop na een gekraakt schot van Joost Beugels, waaruit Tieme Kramer net naast het doel mikte. Het was niet alleen Creil-Bant dat de toon aangaf. Dwingeloo kwam er enkele keren gevaarlijk uit, met name in de omschakeling was het uitkijken geblazen voor de gastheren. Een uitstekende redding van doelman Rens Harkema en scherp optreden van de verdediging deden schade voorkomen. Net toen Dwingeloo serieus sterker werd kwam Creil-Bant vlak voor rust op 1-0 door een doelpunt van de attent spelende Maarten te Vaarwerk. Goed doorjagen op de keeper werd beloond, en zo had de thuisploeg op een gunstig moment de gewenste voorsprong te pakken.

Het eerste kwartier na rust was er nog niet veel aan de hand voor Creil-Bant. De ploeg kwam er een aantal keer goed uit en verdedigend had het de zaakjes op orde. Mathijs Wink en Ruben Bouwman waren dichtbij een doelpunt maar de Drentse verdediging wist een tweede Creil-Banter treffer ternauwernood te voorkomen. Joost Beugels stelde de keeper nog op de proef met een vrije trap, de doelman had de bal niet klem maar de Creil-Banter voorhoede wist niet te profiteren. Het laatste kwart van de wedstrijd zakte het spel aan Creil-Banter zijde volledig in. De vermoeidheid sloeg toe. Het spel werd naarmate de tijd verstreek steeds slordiger, op het oog makkelijk te geven passjes kwamen niet meer aan en de organisatie was weg. Lang waren echt grote kansen in de tweede helft voor de Drentenaren uitgebleven, maar de laatste tien minuten zakte Creil-Bant door de hoeven. Het voetbalgevecht had veel spelers nogal wat kracht gekost, terwijl bij Dwingeloo de batterij nog niet leeg was. In de 84eminuut viel dan ook de bijna onvermijdelijke 1-1, de Creil-Banter verdeding werd stuk gespeeld. Twee minuten later lag ook de 1-2 in het net, wederom liep Creil-Bant achter de feiten aan. De ploeg was op, verdedigde chaotisch en liet zich aftroeven. De 1-2 betekende ook de einduitslag.

Een nederlaag, dat kan gebeuren. Creil-Bant JO19-1 is nieuw in de 1eklasse en dan is het niet realistisch om te verwachten dat de ploeg meteen bovenin gaat meedraaien. Toch was dit verlies te voorkomen geweest. Al met al een leerzame middag voor trainers, leiders maar ook de spelers van Creil-Bant JO19-1. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt doordeweeks gespeeld: komende donderdagavond staat de uitwedstrijd bij VENO JO19-1 op het programma (aftrap 19.30 uur). Een mooie gelegenheid voor Creil-Bant om zich op te richten en ‘gewoon’ weer drie punten te pakken!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren