Foto: Laat punt voor Creil-Bant JO19-1

Laat punt voor Creil-Bant JO19-1

Onder stralende omstandigheden stonden Creil-Bant JO19-1 en Olde Veste/Steenwijk JO19-2 zaterdagmiddag aan de aftrap. Misschien was het wel een beetje te mooi weer voor de thuisploeg, want ondanks waarschuwingen van de leiding begon de ploeg te gemakkelijk aan de wedstrijd. Het Creil-Banter team maakte weliswaar het spel, maar er zat veel te weinig overtuiging in. Er werd voorin nauwelijks iets afgedwongen, en toen de gasten na een kwartiertje spelen ook nog op voorsprong kwamen werd het er niet beter op. Het doelpunt ontstond na een inschattingsfout in de Creil-Banter verdediging, waarop de spits van de Steenwijkers de bal van grote afstand over de ruim voor het doel opgestelde doelman Rens Harkema mikte: 0-1. Een knappe goal, dat moet worden gezegd

Na de opgelopen achterstand ging Creil-Bant eerst vooral tegen zichzelf voetballen. Het spel was te stroperig en te voorspelbaar. Er kwamen veel te weinig ballen van de zijkant, het voetballende gedeelte – waar Creil-Bant het meestal toch van moet hebben – bleef ondermaats. En in het verlengde daarvan bleven de uitgespeelde aanvallen en grote kansen beperkt, terwijl de ploeg er daar over het algemeen toch altijd voldoende van krijgt. Na een half uur was Tieme Kramer nog het dichtst bij de gelijkmaker, toen hij na goed doorjagen op de keeper de bal naast het doel schoot. Vlak erna kwam Olde Veste/Steenwijk goed weg toen Niels Scholtens een schot van afstand op de lat zag eindigen.

In de rust werd de Creil-Banter spelers duidelijk gemaakt dat het allemaal veel actiever moest. Niet een, maar twee tandjes erbij. Ook werd afgesproken dat de ploeg bij doeltrappen van de tegenstander 10 tot 15 meter naar achteren ging staan, en Niels Scholtens werd van het middenveld naar achteren gehaald om samen met aanvoerder Timo Timmermans het centrale verdedigingsduo te vormen. Mick de Boer kwam nu als centrale middenvelder te spelen. De eerste tien minuten volgde Creil-Bant de aanwijzingen goed op en straalde de ploeg inderdaad meer uit. Een hoger tempo, meer druk naar voren, de Steenwijkers werden naar achteren gedwongen. Niels Scholtens zag een vrije trap op de lat belanden, pech voor de thuisploeg dus. Maar net op het moment dat Creil-Bant de duimschroeven flink aan het aandraaien was, viel het doelpunt aan de andere kant. Een slordigheidje achterin bij Creil-Bant werd afgestraft door een Steenwijker aanvaller, en zo stond het ineens 0-2.

Die 0-2, op dat moment toch wat tegen de verhoudingen in, kwam flink aan bij Creil-Bant. En het kwam het spel zeker niet ten goede, want de ploeg viel weer terug in het lage tempo van voor de rust. Het was allemaal te gezapig, te doorzichtig, en als gevolg daarvan werden er amper gevaarlijke aanvallen op de mat gelegd. De wedstrijd leek verloren voor de Creil-Banter formatie, want er leek weinig geloof te zijn dat de wedstrijd nog gekanteld kon worden. En zo bleef Olde Veste/Steenwijk eenvoudig op de been, zonder zelf geweldig te spelen overigens. Totdat zo’n tien minuten voor tijd Tieme Kramer de bal in het zestienmetergebied aangespeeld kreeg, overtuigend de trekker overhaalde en de 1-2 binnenschoot. Ineens was er weer volop vertrouwen aan Creil-Banter kant en bleek de ploeg nog wel degelijk over voldoende energie te beschikken.

Eigenlijk had de ploeg uit Steenwijk de wedstrijd vanaf dat moment met 10 moeten vervolgen, want de doelman van de Overijsselaren had er wegens het slaan van Jaimy Vermaire met een rode kaart af gemoeten. Na het doelpunt van Tieme Kramer wilde Creil-Bant de bal snel meenemen voor de aftrap, maar daar dacht met name de keeper van de Steenwijkers anders over. De uithaal in het gezicht van Vermaire was scheidsrechter Hoekstra ontgaan, anders had hij zonder twijfel kunnen inrukken. Creil-Bant ging nu nog vol voor de gelijkmaker, maar de tijd begon te dringen. Omdat de doelman steeds wel heel erg veel tijd nam om zijn doeltrappen te nemen en vanwege enkele blessuregevallen plakte de scheidsrechter er terecht nog een aantal minuten aan vast. Het was al diep in de extra tijd toen Jaimy Vermaire plaats nam achter de bal om vanaf 30 meter een vrije trap te nemen. Alle frustratie en woede werden in het schot gelegd, en ondanks de grote afstand vloog de bal hard in de winkelhaak, de keeper volledig kansloos latend. Niet veel later floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd, eindstand 2-2. Een uitslag waarmee Creil-Bant wel kon leven, gezien de 0-2 achterstand waar de ploeg na 80 minuten nog tegenaan keek. Tegelijkertijd voelde de fraaie treffer van Vermaire als gerechtigdheid en een lange neus richting de doelman.

Volgende week wacht de derby in en tegen Espel. We mogen dan toch verwachten dat Creil-Bant zich op een betere manier presenteert, dat er dan een ploeg staat die negentig minuten lang met opgestroopte mouwen voor een goed resultaat strijdt. Het wordt weer eens tijd voor een overtuigende wedstrijd en vooral voor drie punten.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren