Foto: JO17-1: wint ruim en verdiend van directe concurrent

JO17-1: wint ruim en verdiend van directe concurrent

Creil-Bant JO17-1: wint ruim en verdiend van directe concurrent!

Zaterdag 12 mei om 12.30 uur wordt het startsein gegeven voor de wedstrijd tussen Ens-Kraggenburg JO17-1 en Creil-Bant JO17-1, de nummers 2 en 1 van de ranglijst in de 2e klasse. Beide teams zijn nog ongeslagen in de voorjaarscompetitie. Een spannende wedstrijd in het vooruitzicht en dit was ook merkbaar aan de vele supporters uit Bant en Creil die gekomen waren om de jongens en meiden aan te moedigen. Wat een support! Fantastisch!

Vanaf de aftrap nam Creil-Bant het initiatief. De ene mooie aanval na de andere volgde maar helaas gingen deze net naast het doel. Een fantastisch teruggelegde bal van Sam, die daarmee het overzicht bewaarde, op de vrijstaande Daan zorgde voor de verdiende 0-1. Ook de achterhoede stond als een huis. De verre uittrappen van de keeper van Ens-Kraggenburg zorgden af en toe voor gevaar maar er was controle achterin. Keeper Kristian en verdedigers Stef, Daniel, Kevin en Cato communiceerde goed en zorgden voor een verzorgde opbouw. Het middenveld, bestaande uit Niek, Matthijs en Joost konden zodoende de vrije mensen voorin goed bedienen. Ruben, Sam en Daan brachten voorin veel snelheid en techniek en daar had de verdediging hun handen vol aan. Daan kreeg nog een penalty nadat hij in kansrijke positie ten val werd gebracht. Deze werd door de keeper goed gestopt. Maar het was duidelijk dat de score uitgebouwd ging worden door de spelers van Creil-Bant. Toch duurde het nog tot vlak voor de rust voordat de voorsprong ook daadwerkelijk vergroot werd. Ludo werd ingebracht en ging op de plek van Ruben spelen. Een vrije trap werd door een speler van Ens-Kraggenburg ongelukkig in eigen doel gewerkt. Stand op dat moment; 0-2. Een uitstekend, hard voor de goal langs gespeelde, voorzet werd door Niek keurig afgerond en daarmee was de ruststand 0-3. Na rust startte Emma op de plek van Cato. De spelers van Creil-Bant bleven het overwicht houden en de overwinning kwam geen enkel moment in gevaar. De speler die zo ongelukkig was om het eigen doelpunt voor rust te maken, zorgde ook voor het enige thuisdoelpunt van Ens-Kraggenburg. Hij zag waarschijnlijk dat keeper Kristian iets verder voor zijn goal stond en zorgde met een fantastisch geplaatst schot voor 1-3. Het was warm om te voetballen en de wedstrijd was wel gespeeld. Kevin werd gewisseld voor Maarten. Kevin had een zeer goede wedstrijd gespeeld en had de hele wedstrijd de aanvoerder van Ens-Kraggenburg geen ruimte gegeven. Joost onderschepte een van de weinig opbouwende ballen van Ens-Kraggenburg en maakte daarna een goede kaats met Sam. Joost scoorde 1 op 1 met de keeper en bracht de stand op 1-4. Ongeveer 10 minuten voor het einde kwam Ruben weer in het veld. Sam ging eruit en Maarten speelde daarna in de voorhoede. Ruben nam de plek achterin over. Het einde van de wedstrijd was rommelig en werden er onnodige overtredingen gemaakt. De aanvoerder van Ens-Kraggenburg werd nog met een gele kaart van het veld gestuurd. De scheidsrechter floot een goede partij en had de wedstrijd onder controle. Het eindsignaal zorgde voor veel vreugde bij de spelers en de vele supporters van Creil-Bant. Alle spelers verdienen een groot compliment voor hun inzet en goede spel. De overwinning was een teamprestatie. Maar dit compliment verdient JO17-1 eigenlijk al het hele seizoen. Het is een hecht team dat voor elkaar wil werken en aanvullend zijn aan elkaar.

Het kampioenschap is nu echt in zicht maar de laatste wedstrijd moet nog wel gespeeld worden. Op woensdag 30 mei staat de laatste wedstrijd voor Creil-Bant JO17-1 op het programma, een uitwedstrijd tegen SC Emmeloord JO17-2.

Onze website sponsoren