Foto: Interessante krachtmeting met DESZ eindigt in nederlaag Creil-Bant JO19-1

Interessante krachtmeting met DESZ eindigt in nederlaag Creil-Bant JO19-1

Met een 1-4 thuisnederlaag het veld afstappen en dan toch reden tot tevredenheid bij de leiders en trainers. Dat gebeurt niet zo heel vaak. En toch was dat deze zaterdag het geval. Creil-Bant JO19-1 wist dat het tegen het hoog geklasseerde DESZ JO19-1 een lastige middag zou krijgen. En dat werd het ook, want de ploeg had de handen vol aan de Zwartsluizenaren. Maar tegelijkertijd geldt dat het DESZ ook flink tegenstand bleek te kunnen bieden.

De wedstrijd – onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Joost Litjens – voltrok zich vanaf de aftrap in een hoog tempo. Dat maakte het voor de toeschouwers een leuk schouwspel om naar te kijken. Met name de eerste twintig minuten had Creil-Bant moeite om vat te krijgen op de bewegelijke aanvallers van de ploeg uit Overijssel. Er werd continu van positie geswitcht, dit leidde af en toe tot verwarring bij de Creil-Banter defensie. Een grote kopkans en een paar puike reddingen van doelman Rens Harkema verder en de storm begon een beetje te luwen. Creil-Bant kwam nu beter in het spel en dat leidde tot een aantal goede aanvallen. Vooral via de linkerkant kwamen de gastheren er enkele keren prima uit. Net toen DESZ terug werd gedrongen kreeg Creil-Bant het deksel op de neus. Een vrije trap van de Overijsselaren bleek zeer op maat, belandde bij hun spits die aan de aandacht van de verdediging was ontsnapt. Hij rondde knap af en zorgde hiermee voor de 0-1 voorsprong.

Creil-Bant ging echter niet bij de pakken neer zetten en bleef goed meedoen. Zo was er een fraaie actie van de uitstekend spelende Niek Oijevaar langs de zijlijn, en een goede poging van Ferran van Meer die zijn uithaal maar net over het doel zag verdwijnen. Een vrije trap van Joost Beugels aan de rand van het zestienmetergebied had eigenlijk binnengelopen moeten worden, DESZ ontsnapte hier aan de gelijkmaker. Met een 0-1 tussenstand gingen beide teams richting de kleedkamer.

In de tweede helft aanvankelijk Creil-Bant dat het spel probeerde te maken. Nog steeds lag het tempo hoog, maar tot echt uitgespeelde aanvallen leidde dat in eerste instantie niet. Joost Beugels probeerde het maar eens van een meter of 35, en zijn poging vloog maar net over het doel heen. Aan de andere kant van het veld moest Rens Harkema weer een knappe redding verrichten na een misverstand bij zijn verdedigers. Dit bleek een waarschuwing te zijn; twee minuten later vergrootte DESZ de marge tot twee, helaas voor de thuisploeg kwam dit doelpunt voort uit te risicovol handelen aan Creil-Bant-zijde. De ploeg wilde het zoals meestal voetballend oplossen, terwijl DESZ de polderbewoners juist flink onder druk zette. Een lange trap naar voren was in dit geval de beste oplossing geweest, maar in plaats hiervan verspeelde Creil-Bant de bal, werd op rechts de verdediging uitgespeeld en belandde een strakke voorzet bij een DESZ-aanvaller die er alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen. En zo stond het na een uur spelen 0-2.

Vlak na de 0-2 kreeg Creil-Bant een joekel van een kans om de aansluitingstreffer te maken. Een vrije trap van Joost Beugels ging aan twee aanvallers in zeer kansrijke positie voorbij, ook hier was binnenlopen voldoende geweest. Creil-Bant probeerde aan te dringen, maar hierdoor ontstond er meer ruimte voor de tegenstoot van DESZ. Met heel veel kunst- en vliegwerk (en de lat) ontsnapte Creil-Bant aan de 0-3, haast direct gevolgd door een uit een vrije trap opgezette aanval van de thuisploeg die tot de 1-2 leidde. Joost Beugels speelde vanaf de linkerkant de bal naar de rechterkant, waar Daniël Leeuwestein vrij stond. Deze had op zijn beurt een mooie pass in huis die weer bij Joost Beugels belandde, deze bracht de bal met een prima passje Daan Nijboer in stelling die attent binnentikte. Een goed doelpunt, en hiermee was Creil-Bant weer helemaal terug in de wedstrijd.

Met nog een kwartier op de klok was er nog van alles mogelijk. Met een gelijkspel zou Creil-Bant misschien iets te veel krijgen, maar op basis van de inzet en instelling zou dat wel een mooie beloning zijn geweest. Tien minuten voor tijd viel echter de 1-3, een schot van grote afstand verraste keeper Rens Harkema. Pech voor Creil-Bant, dat zich net opmaakte voor een slotoffensief. Met de 1-3 op het scorebord besloot de leiding achterin een-op-een te gaan spelen. Daan Dirkmaat werd nog ingebracht om wat extra aanvallende impulsen te krijgen, hij liet in de korte tijd die hij kreeg wederom een uitstekende indruk achter. Creil-Bant nam met de extra aanvallende speelwijze in de slotfase natuurlijk nogal wat risico tegen het geslepen DESZ, dit moest het in de laatste paar minuten nog bekopen met een vierde tegentreffer, waardoor er na negentig minuten een 1-4 eindstand op het scorebord stond. Dat was een beetje geflatteerd, want hoewel DESZ de sterkere van de twee teams was kon Creil-Bant de titelkandidaat in een wedstrijd vol strijd lang heel behoorlijk bijbenen.

Een wedstrijd die veel energie heeft gekost, maar ook een hoop aanknopingspunten voor de uitwedstrijd van komende zaterdag (op bezoek bij VHK JO19-1) bracht. Zoals een van de spelers na afloop in de kleedkamer terecht opmerkte: Liever iedere week zo’n wedstrijd dan elke week een potje tegen een tegenstander die er niet veel van kan. En zo was de tevredenheid van de leiders en trainers van Creil-Bant JO19-1 dus niet ten onrechte.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren