Foto: Indrukwekkende week afgesloten met Creil-Banter zege

Indrukwekkende week afgesloten met Creil-Banter zege

Soms zijn er van die momenten dat alles in een ander perspectief wordt geplaatst. Dat alles heel betrekkelijk wordt. Dat je je realiseert dat je je soms druk maakt om dingen die eigenlijk die ergernis niet waard zijn. De afgelopen week was er zo een. Het overlijden van Niels Bouwman heeft veel losgemaakt in de spelersgroep van Creil-Bant JO19-1, en ook bij JO17-1 waar zijn broertje Ruben in speelt. Het hield beide formaties de afgelopen week bezig, en in de geborgenheid van hun teams hebben de spelers het verdriet met elkaar kunnen delen. Dat was mooi. Mooi waren ook de gebaren van de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijden van de JO19-1 en JO17-1, en de rouwbanden waarmee beide teams speelden.

Want er moest weer gevoetbald worden, iets wat de spelers zelf ook graag wilden. Creil-Bant JO19-1 nam het in Tollebeek op tegen de plaatselijke leeftijdsgenoten. Het motiveren van de spelers was deze keer niet nodig. Iedereen was vastberaden om met de volle buit van drie punten Tollebeek te verlaten. Afgelopen week lieten de A-junioren zien een hecht team te vormen, en dat vertaalde zich ook naar de manier waarop de wedstrijd werd beleefd. Tegen een soms hard spelend Tollebeek, dat ook nog eens de defensieve stellingen had opgeworpen, viel het nog niet mee om lekker in het spel te komen. Wat bij Creil-Bant wel meteen als een huis stond was de verdediging, zoals we gewend zijn geleid door aanvoerder Timo Timmermans en Frank Bosma. Met zo’n fundament is het fijn opbouwen van achteruit, want behalve goed verdedigen kunnen de beide centrumverdedigers ook prima voetballen. En al te druk met verdedigen hadden ze het niet, want van aanvallende aspiraties van Tollebeek was nauwelijks sprake.

Na ruim twintig minuten kwam Creil-Bant op voorsprong, na een prachtige opening van Timo Timmermans op Jaimy Vermaire, die gedurende de hele wedstrijd altijd goed aanspeelbaar was. Vermaire bleef rustig, behield het overzicht en rondde mooi af in de verre hoek: 0-1 en dat was een verdiende tussenstand. Creil-Bant deed zichzelf tekort toen ruim vijf minuten later Tollebeek plotseling op 1-1 kwam. Het doelpunt kwam voort uit een hoekschop, die werd binnengekopt door zo’n beetje de kleinste man van het veld. Creil-Bant pakte vervolgens de draad weer op, bleef duidelijk de bovenliggende partij maar van veel uitgespeelde aanvallen kwam het niet. Wel leek het erop dat de ploeg een strafschop werd onthouden, want er was sprake van een zuivere handsbal in het Tollebeker zestienmetergebied. De scheidsrechter besloot echter voordeel te geven, maar dat werd teniet gedaan omdat Maarten te Vaarwerk vervolgens werd afgevlagd vanwege buitenspel. Een mooi geval voor een scheidsrechtercursus. Beide ploegen gingen met een 1-1 tussenstand aan de thee.

In de tweede helft straalde er nog meer vastberadenheid uit van het Creil-Banter spel. Het inbrengen van Mick de Boer bracht ook een extra impuls. De ploeg had zelf ook in de gaten dat het de betere was, maar moest dit nog wel zien uit te drukken in doelpunten. Na een dikke tien minuten kwam daar een prima gelegenheid voor, toen na wederom hands van een Tollebeker verdediger de scheidsrechter de bal op de stip legde. Frank Bosma nam de penalty, de keeper zat er nog wel aan maar moest de bal toch uit het net halen: 1-2 voor Creil-Bant. Niels Scholtens, na rust beter dan voor de pauze, zag zichzelf na een mooie rush waarin hij de nodige Tollebekers van zich ontdeed al de 1-3 maken, maar zijn schot ketste af op een tegenstander en belandde naast het doel. Even later had Timo Timmermans weer een splijtende pass in petto, het was jammer dat Tieme Kramer er nét niet bij kon. Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Creil-Bant wederom een strafschop nadat de doelman van de thuisploeg Niels Scholtens onderuit had gehaald. Aanvoerder Timmermans nam nu zijn verantwoordelijkheid, dat siert hem, maar het zullen de emoties zijn geweest die hem de penalty naast deden schieten – je kunt hem anders immers wel het nemen van strafschoppen toevertrouwen. Creil-Bant JO19-1 liet zich echter niet van de wijs brengen door deze tegenvaller, en dat gold ook voor Timo Timmermans die gewoon een prima wedstrijd speelde. Wel zal hij extra blij zijn geweest met de fraaie redding die doelman Maikel Bouma verrichte op haast de enige echte 100% kans voor de Tollebekers, en de 1-3 die Daan Nijboer in de slotfase van de wedstrijd binnenschoot. Een prachtig doelpunt van Nijboer, dat via de onderkant van de lat binnenvloog. En een mooie bekroning van een oogstrelende aanval, waarbij de assist van Tieme Kramer (hakje achter het standbeen) het vermelden meer dan waard is! Ook de ‘voorassist’ van Silvan Wisse mocht er trouwens zijn.

En zo sloot Creil-Bant deze bijzondere wedstrijd af met de zo vurig gewenste overwinning. Over dingen in het juiste perspectief zien gesproken: de drie punten waarmee het team van Creil-Bant JO19-1 Tollebeek verliet vertegenwoordigen zoveel meer dan alleen maar die drie punten. Het was een overwinning met extra lading, een zege met een fraaie rand waarmee Creil-Bant een indrukwekkende week afsloot. Een groot compliment voor de spelersgroep, die liet zien uit het juiste hout te zijn gesneden. En daarmee was het, hoe triest de omstandigheden ook waren, een bijzonder waardevolle week. Iedereen die betrokken is bij dit mooie team kan met recht trots zijn op hoe de jongens zich door deze week hebben bewogen.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren