Foto: Goede eerste helft voldoende voor nieuwe overwinning Creil-Bant JO19-1

Goede eerste helft voldoende voor nieuwe overwinning Creil-Bant JO19-1

De stand op de ranglijst en de prestaties van de afgelopen tijd stemmen tot tevredenheid bij Creil-Bant JO19-1. Afgelopen zaterdag kon daar een positief vervolg aan worden gegeven in de thuiswedstrijd tegen Olde Veste/Steenwijk JO19-2. Na een wedstrijdbespreking waarin nog maar weer eens werd gehamerd op het belang van een goede collectieve prestatie en het feit dat álle spelers een belangrijke functie in het team vervullen kon na een strak uitgevoerde warming-up (heel belangrijk!) scheidsrechter Hoekstra om klokslag 12.00 uur fluiten voor het beginsignaal.

Al gauw bleek dat Creil-Bant er zin in had, want na een paar minuten legde de ploeg al een prachtige aanval op de mat. Karsten de Jong zette de aanval op, kreeg de bal terug van Maarten te Vaarwerk en gaf prima voor op Eddy Groenhof, die niet egoïstisch was en de bal afgaf op Niels Scholtens die zijn schot vervolgens net naast het doel zag belanden. Nog binnen de tien minuten kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong, nadat een voorzet vanaf rechts niet goed door de Steenwijker defensie kon worden weggewerkt was Tieme Kramer er als de kippen bij en schoot gedecideerd binnen: 1-0. De openingstreffer gaf Creil-Bant niet meteen vleugels, want Olde Veste/Steenwijk probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. De ploeg bestaat uit een aantal technisch vaardige spelers, en die lieten zich af en toe behoorlijk gelden. Er volgden enkele mooie aanvallen van de Steenwijkers, maar de Creil-Banter verdediging stond goed en keeper Rens Harkema bracht twee keer op uitstekende wijze redding. Na circa 25 minuten pakte Creil-Bant de draad weer op. De gasten raakten meer en meer in de verdrukking, en de goede fase van Creil-Bant werd op fraaie wijze ingeluid door de in een blakende vorm stekende Tieme Kramer. Na een prachtige pass van Niels Scholtens stond Tieme Kramer vrij en met veel gevoel schoot hij de bal hoog in het doel, de doelman compleet kansloos latend. Net na een fase waarin Olde Veste/Steenwijk mocht denken aan een gelijkmaker kreeg de ploeg de deksel op de neus. Het laatste deel van de eerste helft was Creil-Bant heer en meester. De doelkansen die nu volgden zijn haast teveel om op te noemen, er was onder meer een schot van Eddy Groenhof waarbij de keeper maar net redding kon brengen, er werd gestrooid met mooie passjes door o.a. Mick de Boer en Niels Scholtens, en er volgde nog een poging van afstand van Karsten de Jong na een hoekschop, waar de doelman ook de nodige moeite mee had. Een doelpunt van Niels Scholtens werd afgekeurd wegens buitenspel, en er waren nog enkele snel uitgevoerde aanvallen. De 3-0 kon haast niet uitblijven en die viel dan ook, na een heerlijk balletje van Niels Scholtens – voorafgegaan door goed defensief werk van het Creil-Banter centrale verdedigingsduo – was Tieme Kramer in één klap vrijgespeeld en de snelle aanvaller maakte zijn hattrick compleet door beheerst binnen te schieten. Met een 3-0 voorsprong voor Creil-Bant zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de rust bleek dat Frank Bosma last had van zijn enkel, hij werd uit voorzorg gewisseld. Dit hield in dat Niels Scholtens een linie zakte en samen met Timo Timmermans het centrale duo achterin ging vormen. Deze nieuwe situatie zorgde blijkbaar voor enige verwarring toen Olde Veste/Steenwijk vlak na rust een corner mocht nemen en deze door een Steenwijkse aanvaller zomaar tot doelpunt werd gepromoveerd. Een doelpunt dat niet had mogen vallen. Wilde Creil-Bant nog niet zo gek lang geleden bij een dergelijke tegenslag nog wel eens de weg kwijt raken, deze keer rechtte de ploeg de rug. Op het in slechte staat verkerende veld werd meteen de weg naar voren weer gezocht. Er kwamen weer kansen voor de thuisploeg. Han Holstein werd weggestuurd, kon de bal op een presenteerblaadje bij Maarten te Vaarwerk bezorgen maar die kon er net niet bij. Tieme Kramer probeerde het met een omhaal, nog niet eens slecht uitgevoerd want op doel, de keeper kon echter redden. Kansen voor Creil-Bant dus, maar daar stond tegenover dat het er achterin af en toe wat al te nonchalant aan toe ging met onder meer tot tweemaal toe een te zachte terugspeelbal op doelman Rens Harkema die zomaar hadden kunnen worden afgestraft door Olde Veste/Steenwijk. Tot opluchting van de leiders van Creil-Bant gebeurde dat echter niet. Na dit geklungel bracht Eddy Groenhof zijn elftal weer op het juiste spoor door na een assist van Han Holstein op geraffineerde wijze de keeper te verschalken en de 4-1 binnen te schieten. Dit bleek de beslissing te zijn, al moet de tegenstander een compliment worden gemaakt voor het feit dat ze niet opgaven en bleven strijden voor een beter resultaat. Aanvoerder Timo Timmermans vervulde nog een hoofdrol toen hij een Steenwijker aanvaller op knappe wijze het scoren wist te beletten door sterk en slim de tegenstander bij de bal weg te houden.

Het laatste halfuur van de wedstrijd verdient niet bepaald de schoonheidsprijs. Het spel werd slordiger en het aantal goed lopende aanvallen nam af. Toch had Creil-Bant het doelsaldo nog wat verder kunnen oppoetsen, want Maarten te Vaarwerk, Daan Nijboer en Tieme Kramer waren nog dicht bij een treffer. Uiteindelijk bleef het bij 4-1, wederom drie punten voor Creil-Bant JO19-1. Afgezien van het laatste deel van de wedstrijd kwam de polderploeg weer goed voor de dag. Man of de match is uiteraard Tieme Kramer met zijn loepzuivere hattrick, maar een eervolle vermelding gaat ook naar Karsten de Jong, die een sterke wedstrijd speelde! Volgende week wacht de kraker in Meppel, als de ploeg van leiders Arjen Harkema, Wiebe de Jong en Wim van Wegen op bezoek mag bij koploper MSC JO19-2.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren