Foto: Eerste thuisduel voorjaarscompetitie Creil-Bant JO19-1 gaat verloren

Eerste thuisduel voorjaarscompetitie Creil-Bant JO19-1 gaat verloren

Enkele weken geleden was Oldeholtpade JO19-1 nog de tegenstander in een boeiende oefenwedstrijd waarin beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. De thuisploeg haalde toen een prima niveau waardoor het goed kon wedijveren met de tegenstander uit Weststellingwerf. Aan het niveau van toen kon Creil-Bant deze keer niet tippen.

Het begon nog goed voor de gastheren, want al na 7 minuten was het Ferran van Meer die voor de openingstreffer tekende. Ruben Bouwman had hier een groot aandeel in, de snelle vleugelspeler veroverde de bal op een tegenstander en stelde Van Meer in staat te scoren. Creil-Bant nam hiermee brutaal de leiding, maar van goed spel was geen sprake. De wedstrijd verliep rommelig, mede doordat de polderploeg onrustig was aan de bal. Toch was de 2-0 dichtbij toen een afgeslagen hoekschop uitmondde in een vlammend schot van centrumverdediger Stef van der Wal, de doelman van Oldeholtpade zag de bal rakelings naast het doel verdwijnen. Tieme Kramer, die in het 4-4-2-systeem als linkshalf fungeerde, was in de 24eminuut belangrijk toen hij een gevaarlijk doorgebroken middenvelder voor hij kon uithalen op doel de bal wist te ontfutselen. Zo wist Creil-Bant het eerste halfuur de voorsprong te verdedigen, maar niet ver daarna koos de thuisploeg op het verkeerde moment voor de voetballende oplossing, waardoor de Friezen de bal konden heroveren om deze inschattingsfout af te straffen: 1-1.

De wedstrijd ging richting de rust, waarbij aangetekend moet worden dat de bezoekers het betere van het spel hadden. Bij Oldeholtpade ging de bal een stuk makkelijker rond, terwijl bij Creil-Bant het voetballende gedeelte niet uit de verf kwam. De pauze werd aangegrepen om een aantal instructies mee te geven. De spelers van de thuisformatie kregen te horen dat er beter rekening moest worden gehouden met de snelheid van de bezoekers: snelle spelhervattingen en de vele positiewisselingen. Ook het gebrek aan afspeelmogelijkheden in het spel van de eerste helft werd de spelers voorgehouden. Om meer voetballend vermogen in de ploeg te krijgen werd Daan Dirkmaat ingebracht. Doelman Rens Harkema bleek niet helemaal fit te zijn en werd vervangen door de jonge Marc van den Berg, die een prima tweede helft zou keepen.

In de tweede helft kwam Creil-Bant opnieuw snel op voorsprong, ditmaal doordat de net ingevallen Dirkmaat volgens de scheidsrechter op onreglementaire wijze naar de grond werd gewerkt. De eveneens net ingevallen Jarno Slump nam plaats om de strafschop binen te schieten, dit deed hij op resolute wijze: 2-1 voor de gastheren. Heel lang genoot Creil-Bant JO19-1 niet van de hernieuwde voorsprong, want een minuut of zes later lag de 2-2 in het andere doel. In het halfuur dat volgde waren er enkele kansen voor Oldeholtpade, maar Marc van den Berg stond zijn mannetje en verdedigend werd er een aantal keren goed opgetreden. Aan de andere kant van het veld kwam de thuisploeg er een paar keer goed uit, maar het overtuigende spel van de oefenwedstrijd van een paar weken eerder kregen de toeschouwers niet voorgeschoteld. En dat was jammer. Trainer en leiders zouden daarom wel kunnen leven met een gelijkspel, en daar leek de wedstrijd lange tijd ook op af te stevenen. Helaas voor alles wat Creil-Bant was ging dat feest echter niet door, want een vijftal minuten voor tijd was kon Oldeholtpade via de rechterflank opstomen en wist het de overtalsituatie op dit deel van het veld goed te benutten door de bal binnen te werken: 2-3. In de weinige minuten die nog volgden kon Creil-Bant geen echte vuist meer maken, waardoor Oldeholtpade JO19-1 met de volle buit huiswaarts keerde.

Wat voor analyse moet er op deze wedstrijd worden losgelaten? Creil-Bant speelde duidelijk een mindere wedstrijd dan de al gememoreerde oefenwedstrijd tegen dezelfde opponent. Het aantal niet (voldoende) fitte spelers was zeker een van de oorzaken. Daarom komt het goed uit dat er komend weekend geen wedstrijd op het programma staat. Wat wel stof tot nadenken geeft is de veldbezetting, want die was niet al te solide. Met name in de tweede helft werd het veld veel te groot gehouden. Een belangrijke les voor de volgende competitiewedstrijd is dat het team compacter moet staan.

Nog iets vergeten te melden? Jazeker, heeft iemand de nummer 7 – vorige keer een van de smaakmakers bij Oldeholtpade – gezien? Dankzij het sterke optreden van Daniël Leeuwestein kwam de dynamische centrale middenvelder er amper aan te pas.

De technische staf gaat zijn huiswerk doen, over een kleine twee weken wacht de uitwedstrijd tegen SVM JO19-1. Een wedstrijd waarin alleen drie punten tellen!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren