Foto: Een ongelooflijk gelijkspel in Nagele

Een ongelooflijk gelijkspel in Nagele

Uw verslaggever heeft al heel wat voetbalwedstrijden van de zijlijn bekeken, maar het schouwspel wat zich zaterdag in Nagele voltrok had hij nog niet eerder meegemaakt: Creil-Bant JO19-1 een goede wedstrijd zien spelen, superieur zijn aan de tegenstander, een vracht aan kansen, maar uiteindelijk slechts een punt overhouden aan de wedstrijd. Teleurstelling en frustratie alom na afloop in de kleedkamer.

Creil-Bant JO19-1 heeft de ambitie om ook in de voorjaarscompetitie weer om de bovenste plaatsen te strijden, en dan helpt onverwacht puntenverlies in Nagele natuurlijk niet. En toen het vlak na rust 0-2 werd, leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor de uitploeg. Sterker nog, in de minuten erna werd Nagele volledig overlopen en leek een grote overwinning in de maak. Wat Creil-Bant echter vergat was de kansen te benutten. Heel veel kansen!

Dominant

Vanaf de aftrap was er maar een ploeg die aansprak mocht maken op de overwinning, en dat was Creil-Bant. Na een goede en uitgebreide wedstrijdbespreking van trainer Harm-Jan Stuiver en een scherpe warming-up kwam de ploeg prima uit de startblokken. Met name de verdediging en het middenveld stonden goed georganiseerd. Het spel werd van links naar rechts verplaatst – en andersom – en met veel variatie werd Nagele naar achteren gedrongen. Wat er bij de bezoekers wel aan schortte was zorgvuldigheid voorin. De eindpass was vaak slordig, goede aanvallen werden te weinig omgezet in een doelpoging. Toch kwamen de gasten vaak genoeg in kansrijke positie, maar hier werd te weinig mee gedaan. Na ruim een half uur spelen werd spits Tieme Kramer onderuit gehaald in het strafschopgebied, de scheidsrechter kon niet anders beslissen dan de bal op de stip te leggen. Kramer zelf nam de penalty, maar hij zag zijn inzet in de linkerhoek gekeerd worden door de doelman, die de juiste hoek koos. Een tegenvaller voor Creil-Bant JO19, dat het dominante spel graag wilde omzetten in een voorsprong.

Vijf minuten later kwam die voorsprong alsnog, toen een schitterende aanval via een fraaie dieptepass van Jaimy Vermaire in het zestienmetergebied op waarde werd geschat door Tieme Kramer, die de bal goed afschermde en hem klaarlegde voor Eddy Groenhof, die niet faalde en beheerst de 0-1 binnenschoot. Eindelijk had Creil-Bant het doelpunt te pakken! Met die 0-1 tussenstand gingen beide formaties richting kleedkamer voor de thee, bij Creil-Bant werden de puntjes op de i gezet en werden er ook twee wissels doorgevoerd: Daan Nijboer en Jacco van der Wal werden in de ploeg gebracht.

Oude voetbalwet

In de tweede helft kwam Creil-Bant scherper de kleedkamer uit. Er was meer beleving, de ploeg speelde nog dominanter dan voor rust en dat werd al snel beloond door een tweede treffer: het was Jaimy Vermaire die zijn ploeg op een 0-2 voorsprong bracht nadat Mick de Boer hem met een goede pass had diep gestuurd. Een moeilijke hoek voor Vermaire, maar hij wist toch een gaatje te vinden. Na deze treffer volgden in een tijdsbestek van enkele minuten een aantal grote kansen voor Creil-Bant. Nagele was rijp voor de sloop. Het dichtste bij een doelpunt was Tieme Kramer, na een uitstekende aanval via Mick de Boer en Jaimy Vermaire. De Nageler keeper wist de inzet van Kramer echter de pareren. Kramer speelde een ongelukkige wedstrijd, ook dat overkomt je een keer in het seizoen. Daan Nijboer was ook dichtbij de 0-3, hij zag zijn kopbal uit een corner van Jaimy Vermaire over het doel verdwijnen.

En toen kwam die oude voetbalwet om de hoek kijken: maak je de kansen zelf niet, dan valt het doelpunt aan de andere kant. En precies dat gebeurde er na ongeveer een uur spelen. Werkelijk vanuit het niets – het was de eerste kans voor Nagele van de wedstrijd – viel de 1-2. De sterk spelende Creil-Banter defensie, met Niels Scholtens en Timo Timmermans als solide duo (Frank Bosma was ziek) had een momentje van onachtzaamheid en tot verbazing van iedereen belandde de bal in het doel. Creil-Bant was nu even van de leg, en dat leidde tot een zekere 2-2 die niet viel toen de spits van Nagele de bal voor een leeg doel (!) naast schoot. Even later lag die 2-2 wel in het doel, toen verreweg de beste speler van Nagele de bal van zo’n 25 meter fraai in de linkerhoek krulde. Een zondagsschot misschien, maar wel eentje waar alles in zat om doelman Rens Harkema te kloppen.

Verwondering

Het duurde even voordat Creil-Bant deze klap te boven was, maar aan de hand van de na rust sterk spelende Jaimy Vermaire en Mick de Boer, Timo Timmermans en Niels Scholtens pakte de ploeg de draad weer op. Dit leidde de laatste twintig minuten tot een ware belegering van het Nageler doel. Jaimy Vermaire dook een paar keer in kansrijke positie op, mikte een keer voorlangs, zag een poging gekeerd door de keeper, gaf af op Tieme Kramer maar die zag zijn inzet mislukken, Daan Nijboer had nog een grote kopkans, Karsten de Jong zag een schot gepakt door de keeper, ach… het was teveel om op te schrijven – al die aanvallen en kansen voor de uitploeg. Tot grote verbazing van iedereen (zeker ook van Nagele) was de stand toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot nog steeds 2-2.

Zelden meegemaakt! In de kleedkamer van Creil-Bant was de sfeer nog het beste uit te drukken als een mengeling van boosheid, verontwaardiging en teleurstelling. En verwondering. En die verwondering was ook van de gezichten van de leiders van Nagele af te lezen.

Als Creil-Bant volgende week het vizier wel op scherp heeft staan wacht tegenstander Giethoorn een lastige middag. Aan het spelniveau lag het niet, daar was weinig op aan te merken. Uw verslaggever gaat ervan uit er volgende week een realistischere uitslag uit de bus komt rollen, maar daar moet Creil-Bant wel zélf voor zorgen!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren