Foto: Creil-Bant JO19-1 trekt aan kortste eind in boeiend voetbalgevecht

Creil-Bant JO19-1 trekt aan kortste eind in boeiend voetbalgevecht

Voetbal is oorlog, zo luidt een gevleugelde voetbaluitspraak. Eentje die overigens niet geheel terecht aan Rinus Michels wordt toegekend, maar dat terzijde. Creil-Bant JO19-1 ontving zaterdag Olympia’28 JO19-1 en dat werd een wedstrijd vol strijd. Maar op het strijdtoneel moet je zo nu en dan ook een voltreffer uitdelen, anders delf je het onderspit.

Om 12.15 uur werd er afgetrapt onder weliswaar wat frisse maar verder prima weersomstandigheden. Al gauw ontspon zich er een voetbalgevecht waarin beide ploegen niet veel voor elkaar onderdeden. Beide formaties hadden hun stellingen ingenomen. Het gegeven dat alle aantekeningen over vermeldenswaardige kansen makkelijk op een bladzijde van het schrijfblok van uw verslaggever paste vat de wedstrijd aardig samen. Weinig echt uitgespeelde kansen aan weerskanten, zoals je dat wel vaker in een spannende tweestrijd ziet. Creil-Bant begon wel gevaarlijk, toen na vijf minuten een fraai uitgespeelde aanval eindigde in een redding van de Olympia-doelman op een inzet van Mathijs Wink. Tegenvaller voor Creil-Bant JO19-1 was dat diezelfde Wink er even later met een enkelblessure af moest. Het is te hopen dat de schade enigszins meevalt.

Intussen had Olympia’28 zich ook een paar keer laten gelden door een paar goede aanvallen op de Creiler kunstgrasmat te leggen, maar daarna ging de wedstrijd weer over in een slag die zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Wat aan Creil-Bant-zijde niet hielp was dat de passes lang niet altijd zuiver waren. Door deze slordigheden slaagde de thuisploeg er te weinig in om gevaar bij het Hasselter doel te stichten. Na een half uur spelen kwamen de gastheren heel goed weg toen de verdediging bij een aanval van Olympia’28 helemaal uit positie stond. De polderploeg mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam.

Met een 0-0 stand togen beide teams richting de kleedkamers. Daar werd de spelers van Creil-Bant verteld dat het tempo omhoog moest om het Olympia’28 écht lastig te maken. Ook werd erop aangedrongen om nog meer bezieling in het spel te leggen, noodzakelijk om deze veldslag tot een succesvol einde te brengen. Na rust bleek dat de verhoudingen op het veld amper waren gewijzigd. Na een minuut of zeven in de tweede helft kwam Creil-Bant twee keer achter elkaar goed weg, maar afgezien daarvan bleef het een gelijk opgaand gevecht. Creil-Bant kwam er een paar keer goed uit, maar even zo vaak was er te weinig stootkracht voorin. Na een dik uur spelen kwam Olympia’28 op voorsprong door een onorthodox doelpunt. Joost Beugels schoot de bal bij het uitverdedigen tegen de in de weg lopende scheidsrechter aan, hierdoor kon een Olympia-middenvelder de bal bij toeval oppikken. Hij bediende één van de Hasselter aanvallers die vervolgens dankbaar binnenschoot. Een gelukkige treffer voor de gasten.

De sfeer werd nu wat grimmiger. De arbiter had eerder in de wedstrijd verzuimd kordaat op te treden, waardoor er nu het er echt op aankwam irritaties ontstonden. Teveel overtredingen werden onbestraft gelaten, iets waarvan vooral het wat steviger spelende Olympia’28 profijt van had. Dat de leidsman de gele kaarten deze wedstrijd op zak hield zegt voldoende, want een aantal keer hadden fikse overtredingen beslist bestraft moeten worden.

De wedstrijd ging de eindfase in, Creil-Bant had het meeste balbezit en probeerde Olympia’28 terug te dringen, maar de gasten gingen gegroepeerd spelen en lieten de zwart-geel-witten in een bepaald gedeelte van hun territorium toe. Toch kwam Creil-Bant weinig aan uitdelen toe, verder dan een paar plaagstootjes kwam het eigenlijk niet. Vermeldenswaardig is nog wel de invalbeurt van Jarno Slump, die twintig minuten voor tijd na maandenlang blessureleed zijn opwachting maakte. Een mooi moment voor Creil-Bant, en zeker voor Slump zelf!

In de slotfase zagen we een Creil-Bant dat met man en macht de gelijkmaker probeerde te forceren. Naarmate het laatste fluitsignaal naderde boekte het terreinwinst en kwam de ploeg steeds dichterbij het Hasselter doel, maar toch werd datzelfde doel nog steeds te weinig bestookt. Nadat Niek Oijevaar twee Zwarte Pieten die op een nogal lawaaierige quad een rondje langs het veld reden vriendelijk had verwelkomd leek de bal op de stip te gaan na een handsbal van één van de Olympia’28-verdedigers. Tot woede van bijna alles wat Creil-Bant was liet de scheidsrechter het spel doorgaan, terwijl hij toch niet al te ver van de plaats delict was verwijderd.

Zo eindigde deze confrontatie in een 0-1 overwinning voor Olympia’28 JO19-1. Op basis van het spel was een remise een betere afspiegeling van de verhoudingen geweest, maar het moet gezegd: De ploeg uit Hasselt speelde wat volwassener en slimmer dan Creil-Bant JO19-1. Slimmigheden als duwtjes en vasthouden als de scheidsrechter even niet keek, maar ook wat meer overtuiging bij het aangaan van onderlinge duels.

Komende zaterdag wacht de laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie, Creil-Bant JO19-1 gaat dan op bezoek bij Steenwijkerwold JO19-1. Ook dan zal het nodig zijn om met overtuiging en met opgestroopte mouwen het slagveld te betreden.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren