Foto: Creil-Bant JO19-1 onderuit in slotstuk najaarscompetitie

Creil-Bant JO19-1 onderuit in slotstuk najaarscompetitie

Voor Creil-Bant JO19-1 zit de najaarscompetitie erop. Zaterdag kwam, naar alle waarschijnlijkheid, aanstaand kampioen Balk JO19-1 op bezoek in Bant. Dat beloofde op voorhand een lastige klus voor de thuisploeg te worden, zeker omdat de nodige blessures aan Creil-Bant zijde nu toch wel hun tol beginnen te eisen. Ditmaal had trainer Filip Monster slechts de beschikking over tien fitte veldspelers. Vanuit de JO15-1 (!) sloten Jur Boonen en Guus Veendrick aan, zodat de dug-out in elk geval gevuld was met een paar wisselspelers.

Rond de klok van 12.30 uur werd er afgetrapt op veld 1 van Sportpark de Akkers. De spelers van Creil-Bant JO19-1 waren in de wedstrijdbespreking te verstaan gegeven compact te staan, op deze wijze kon het hooggeklasseerde Balk JO19-1 volgens de technische staf het beste worden bestreden. Deze aanpak kwam aanvankelijk goed uit de verf. Balk kwam er lastig door, en ook al bleek al gauw dat er de nodige getalenteerde spelers bij de Friezen rondlopen; tot heel veel kansen leidde dat niet. Dat was de verdienste van de gastheren. Helaas voor Creil-Bant werden de Friezen na een minuut of vijfentwintig in het zadel geholpen door een fout van doelman Kai van Reem, die bij een onschuldig ogende voorzet de bal als een gloeiend hete bitterbal behandelde en ‘m losliet. Dit presentje werd vervolgens dankbaar uitgepakt door de dichtstbijzijnde Friese aanvaller. Een foutje kan natuurlijk iedereen overkomen, maar het moment was erg ongelukkig. Enkele minuten na de 0-1 viel ook al de 0-2, wederom een doelpunt dat beslist voorkomen had kunnen worden. Miscommunicatie achterin leidde tot verwarring, waardoor doelman Van Reem zich plotseling met een doorgebroken Balk-aanvaller zag geconfronteerd. Deze faalde niet en zo stond het na een half uur spelen 0-2. Zuur, want het goede spel van Creil-Bant werd door deze twee weggegeven doelpunten bepaald niet beloond. Pech was er ook, want Joost Beugels stuurde de goed spelende Mathijs Wink – die in dit treffen met Balk voorop ging in de strijd – weg met een mooie pass, die zo zijn uitstekende loopactie op waarde geschat zag worden. De hele verdediging van Balk lag ineens open, Wink haalde prima uit maar zag zijn fraaie poging op de linkerpaal eindigen. In de rebound die volgde schoot Sam Veendrick over. Creil-Bant JO19-1 liet zich niet uit het veld slaan door de tegenslag, maar de druiven bleken wel erg zuur toen niet ver voor rust de bal op de stip ging na een onhandige overtreding van Stef van der Wal. De schutter faalde niet en zo gingen beide teams met een 0-3 voorsprong voor de bezoekers aan de thee. Die thee zal spelers en leiding van Balk JO19-1 beter hebben gesmaakt dan die van Creil-Bant, want daar liet het verloop van de eerste helft toch wel een wat bittere nasmaak achter.

In de rust werden de spelers Creil-Bant JO19-1 bemoedigend toegesproken. Ontevreden over het vertoonde spel kon de teamleiding niet zijn, zeker gezien de omstandigheden was het spel verre van beroerd. De opdracht was nu om net zo goed en overtuigend aan de tweede helft te beginnen als dat een dikke drie kwartier ervoor gebeurde. Aan die opdracht werd gehoor gegeven, de ploeg slaagde er zelfs in het initiatief wat naar zich toe te trekken. Misschien dat Balk het allemaal wel even geloofde, maar die houding werd in elk geval goed afgestraft. Tien minuten na de rust was het Niek Oijevaar die bij een Balker terugspeelbal fel doorjoeg , met succes want Oijevaar veroverde de bal. Aangezien hij zich wel in een lastige hoek bevond om de trekker over te halen maakte Oijevaar een loopactie om zichzelf beter in positie te brengen, vervolgens schoot hij de bal op knappe wijze binnen: 1-3 en hiermee nieuwe perpsectieven voor de thuisploeg.

Die 1-3 werd gekoesterd en zorgde voor hernieuwd geloof dat er deze middag misschien toch nog wat mogelijk was. Inmiddels was Jur Boonen in de ploeg gekomen, ondanks het leeftijdsverschil met de andere spelers op het veld liet hij zien dat hij zich tussen de A-junioren al behoorllijk kan redden. Gedurende tien minuten ging het nog gelijk op, zonder dat dit over en weer tot grote kansen leidde. Hoewel: Creil-Bant JO19-1 kreeg nog wel een prima mogelijkheid, maar Jarno Slump zag een kopbal naast het doel verdwijnen. Intussen was ook de tweede debutant van deze middag, Guus Veendrick, binnen de lijnen gebracht.

In de slotfase leken de krachten bij Creil-Bant wat weg te vloeien, mede hierdoor zag Balk JO19-1 kans de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en zelfs nog twee keer te scoren. Met name de 1-4 had zeker voorkomen kunnen worden, waardoor toch de conclusie kan worden getrokken dat Creil-Bant zichzelf deze middag flink tekort heeft gedaan. Nu stond er na het laatste fluitsignaal een 1-5 op het programma, en die uitslag deed weinig recht aan het spel van Creil-Bant JO19-1, dat als we naar het vertoonde spel kijken deze middag geen ruime nederlaag verdiende.

Voor Balk JO19-1 lonkt het kampioenschap, daar moet het echter nog wel de klippen VENO JO19-1 en Steenwijkerwold JO19-1 voor omzeilen. Voor Creil-Bant breekt de winterstop al aan. Een blik op de ranglijst doet vermoeden dat de 1e klasse misschien wat te zwaar is voor de polderploeg, maar als we de wedstrijden één voor één bij langslopen geldt dat de ploeg maar twee keer een pak slaag heeft gekregen: de uitwedstrijden tegen RVLC JO19-1 en Oldeholtpade JO19-1 gingen dik verloren en waren ondermaats. Verder kan eigenlijk van iedere wedstrijd worden gezegd dat Creil-Bant JO19-1 goed partij kon bieden. Valt de ploeg dan niets te verwijten? Jazeker wel: er hadden meer punten behaald moeten worden. De nederlagen tegen VENO JO19-1 en Bolsward JO19-1 waren volkomen onnodig, en ook in een aantal andere wedstrijden had de ploeg zichzelf wel wat beter mogen belonen. Maar het is en blijft de 1e klasse, daar moet je iedere week weer serieus aan de bak en worden fouten soms genadeloos afgestraft.

Na de winterstop zal de ziekenboeg grotendeels zijn leeggelopen en zullen de blessures waar Creil-Bant JO19-1 de laatste tijd mee kampte achter de rug zijn. Goed nieuws, want het waren zeker niet de minste spelers die de ploeg de afgelopen weken moest missen. Gezien de mogelijkheden van de spelersgroep en het spel in wedstrijden zoals tegen Steenwijkerwold JO19-1 (7-3 winst) en Urk JO19-2 (1-2 nederlaag) is er voldoende reden om met vertrouwen naar de voorjaarscompetitie uit te kijken.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren