Foto: Creil-Bant JO19-1 komt winnend uit winterstop

Creil-Bant JO19-1 komt winnend uit winterstop

Creil-Bant JO19-1 hervatte zaterdag na twee weken training ook in wedstrijdverband de tweede seizoenshelft. Op het menu stond een vriendschappelijk treffen tegen Flevo Boys JO19-2, dit betekende na de bekerontmoeting eerder in het seizoen een hernieuwd bezoek aan Sportpark Ervenbos. Aangezien die wedstrijd nogal onnodig verloren ging, hadden de gasten nog een appeltje te schillen in Emmeloord.

Nu de blessureboeg bij Creil-Bant zo goed als leeggestroomd is, zijn er voor de technische staf op veel posities meerdere opties en dat brengt luxeproblemen met zich mee. Die gelden met name voor de beide posities van vleugelaanvaller. In de eerste helft begon Creil-Bant met Niek Oijevaar en Ruben Bouwman op respectievelijk de links- en rechtsbuitenpositie. Vanaf het fluitsignaal namen de bezoekers het heft in handen, en bleven in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij met overduidelijk het meeste balbezit. Tot goed uitgespeelde kansen leidde dit echter amper, dit kwam mede doordat het tempo te laag lag, maar ook doordat het middenveld te weinig werd gebruikt. Het moest allemaal wat doordachter aan Creil-Bant-kant.

Toch was het de bezoekende formatie die na 26 minuten op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van aanvoerder Joost Beugels werd de bal vanaf de rechterkant van het veld het zestienmetergebied ingedraaid, alwaar Jarno Slump de bal in gedachten al na een welgemikte kopbal vanaf zijn hoofd binnen zag vliegen maar het in werkelijkheid Stef van der Wal was die de bal binnenliep: 0-1, Creil-Bant JO19-1 aan de leiding. Na de openingstreffer ging het bij de Creil-Banter combinatie echter niet beter lopen. Het spel werd naarmate de rust dichterbij kwam stroperiger, vooral in aanvallend opzicht was de ploeg slordig. De overtuiging leek weg te vloeien, Flevo Boys JO19-2 pikte dit signaal op en schakelde een tandje bij. Dit leidde dik vijf minuten voor de rust tot de gelijkmaker. Vanaf de linkerkant kon de bal tamelijk ongestoord worden voorgegeven, die vervolgens bij de tweede paal door een andere Flevo Boys-speler ongehinderd in het doel kon worden gewerkt. Een doelpunt dat makkelijk voorkomen had kunnen worden, maar dat wel paste bij het wegzakkende niveau in het spel van Creil-Bant van dat moment.

Met een 1-1 tussenstand zochten beide teams hun kleedkamer op. Bij Creil-Bant JO19-1 werden drie wissels doorgevoerd: Sam Veendrick en Ludo Derks kwamen nu op de links- en rechtsbuitenpositie te spelen, Bryan Tuinte verving Symen Derks als linksback. De tweede helft was nog amper begonnen of Creil-Bant kwam bijna op een hernieuwde voorsprong. Mathijs Wink stoomde op aan de rechterkant, verlegde het spel naar Sam Veendrick op links, die op zijn beurt de bal voorgaf op Ludo Derks die ter hoogte van de tweede paal was opgedoken, maar laatstgenoemde zag geen kans de bal binnen te werken. Enkele minuten later kraakte en piepte het even flink in de Creil-Banter verdediging, en zo kon het gebeuren dat Flevo Boys JO19-2 zomaar op een 2-1 voorsprong kon komen. Een doelpunt waar in de aanval die eraan voorafging op meerdere plekken iets mis ging bij Creil-Bant, maar waarvan het misschien wel goed was dat hij viel – Creil-Bant bleek ineens wakker geschud.

De bezoekers gingen na de onverwachte achterstand een hoger tempo hanteren en voerden ook beter de meegekregen instructies uit. Jarno Slump werd veel meer in het spel betrokken, waarmee zijn waarde als sterk aanspeelpunt eindelijk eens goed werd verzilverd. Een minuut of acht na de 2-1 bracht de Creil-Banter spits zijn ploeg in eigen persoon weer op gelijke hoogte met een knappe tegendraadse kopbal, die overigens niet tot stand zou zijn gekomen als Ludo Derks niet met een uitstekende voorzet vanaf rechts was gekomen. Enkele minuten na de gelijkmaker pakte Creil-Bant door en nam het de leiding in de wedstrijd weer over van de gastheren. De goed vrijgelopen Sam Veendrick werd vanuit het middenveld op maat bediend, en schoot bij zijn tweede poging de bal netjes in de linkerhoek: 2-3 voor de zwart-geel-witten.

Creil-Bant had nu de smaak te pakken en ineens rammelde het bij Flevo Boys aan alle kanten. Het verhoogde tempo in het spel aan Creil-Bant-kant was de Emmeloorders iets te machtig. Vlak na de 2-3 werd de bal vanaf rechts ingebracht, met Sam Veendrick en Jarno Slump allebei vrij als een vogel voor de goal had dit uiteraard de 2-4 moeten zijn, maar beide spelers leken zich wild te schrikken van deze joekel van een kans. Maar de bezoekers waren los, een ruimere voorsprong kon haast niet uitblijven. Twintig minuten voor tijd werd de marge inderdaad naar twee goals getild: Jarno Slump schoot resoluut de bal in de rechterhoek – een fraaie treffer – nadat Mathijs Wink op het middenveld zeer attent was toen hij een tussen de linies vallende bal goed op waarde schatte, hij kon vervolgens enkele tientallen meters pakken en met een prima pass de bal bij Slump bezorgen.

Liep de score nog verder op? Als het aan Ludo Derks lag in elk geval wel. Een kwartier voor tijd ontsnapte hij aan de buitenspelval en kon linea recta doorlopen richting de Flevo Boys-doelman. Derks had iets heel moois in gedachten, maar de uitvoering van zijn stift bleek net niet goed genoeg om de sluitpost te verrassen. In de slotfase was Creil-Bant nog een paar keer dreigend, met iets slimmere keuzes hadden er zeker nog een paar doelpunten in gezeten. Toch viel een paar minuten voor tijd ook nog de vijfde Creil-Banter treffer te noteren: Sam Veendrick zorgde met een prima goal voor de 2-5 na wederom een fraaie assist verzorgd door Ludo Derks. Al met al een goed resultaat voor Creil-Bant JO19-1 in de eerste krachtmeting na de winterstop.

Komende zaterdag wacht een veel zwaardere klus: de poldercombinatie mag dan op bezoek bij SEH JO19-1 in Heerde. Wederom een vriendschappelijke wedstrijd, maar wel eentje waarin het op een tegenstander van een heel ander kaliber zal stuiten. Er zal dus zeker nog een (flink) schepje bovenop moeten bij Creil-Bant!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren