Foto: AVC zet Creil-Bant verder op achterstand

AVC zet Creil-Bant verder op achterstand

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper AVC op het programma. Op een, voor Banter begrippen, aardig veld speelde zich een leuke 1e helft af en een mindere, maar toch spannende, 2e helft.

Trainer Kees Maes en leider Henry Beugels waren verre van tevreden over de warming up en stipten dit nog even krachtig aan voor de wedstrijd. De zwart-geel-witte formatie had dit goed begrepen en begon sterk aan de wedstrijd. Waar de mannen in de uitwedstrijd in het Friese Sexbierum nog werden afgetroefd op felheid, inzet en slimheid, was Creil-Bant in de eerste helft de sterkere. Al na vijf minuten leek de ploeg op 1-0 te komen door een doelpunt van René Ballast, maar de grensrechter stak hier een vlagje voor. De twee polderdorpen waren het hier niet mee eens, maar de verder goed leidende scheidsrechter Van der Spoel nam dit signaal over. Creil-Bant ging echter door met het creëren van kansen en in minuut 13 had Daley Slump de kans om de 1-0 wel op het scorebord te zetten. De keeper van AVC hield echter zijn team op de been. Dit gold aan de andere kant voor Ruud Wuestenenk die in de 16e en zeker in de 24e minuut Creil-Bant redde. Daartussen wist Avc nog gevaarlijk te worden vanuit een corner, maar nu stond Varney Sesay goed op de lijn geposteerd. In de 31e minuut kwam Creil-Bant, door een goal van Hugo Beugels, op een terechte 1-0 voorsprong. Lang kon men echter niet genieten van de 1-0. De zeer aanvallend ingestelde linksback van AVC maakte binnen drie minuten al weer de 1-1 en dit was ook de ruststand.

De 2e helft was van minder aantrekkelijk gehalte dan de eerste. Veel kleine (maar ook een aantal grotere) overtredingen en veel irritaties kwam de wedstrijd niet ten goede. AVC was van systeem gewisseld en Creil-Bant had hier niet het juiste antwoord op. De bezoekers werden wat sterker, zonder dat Creil-Bant weggespeeld werd, en de betere kansen waren dit keer voor de Sexbierummers. Creil-Bant liet pas in de 59e minuut wat van zich horen, maar Martijn Bijdevaate schoot over. In de 65e minuut was het wederom Varney Sesay die een bal van de lijn afwerkte. In minuut 68 kwam er toch de voorsprong voor AVC. Doordat Frank van Bruggen naar de linkerkant was uitgeweken en Nick Hutten rugdekking verzorgde lag er ruimte en in het centrum en die moet je de aanvoerder van AVC niet geven. Hij scoorde de 1-2 en nu moest Creil-Bant in de achtervolging. De ploeg probeerde een slotoffensief te creëren, maar slaagde er niet meer in tot een noemenswaardige kans te komen. Doordat AVC voorin alle ruimte kreeg had het nog 1-3 kunnen worden, maar ook zij wisten niet meer te scoren.

Zo verliest Creil-Bant de aansluiting met de bovenste ploegen en kunnen de titelaspiraties de ijskast in. Eerst maar eens de knop om en alles laten bezinken. Hier is gelukkig alle ruimte voor, want alle teams van Creil-Bant kwamen na afloop van hun wedstrijd samen in MFC de Akkers, waar het een bijzonder gezellig avondje werd onder muzikale begeleiding van DJ Jerrick. Wel is men in Bant nog bezig met het schoonmaken van de kleedkamer waar AVC in bivakkeerde. Het uitkloppen van de voetbalschoenen tegen de muur in de kleedkamer vindt klaarblijkelijk niet iedereen onfatsoenlijk.

 

Onze website sponsoren