Foto: Analyse nederlaag JO19-1 in Steenwijkerwold

Analyse nederlaag JO19-1 in Steenwijkerwold

Creil-Bant JO19-1 had gisteren de lastige uitwedstrijd tegen Steenwijkerwold op het programma staan. Een wedstrijd die al lastig zou zijn met een compleet team. Als er dan een vracht (ook nog eens bepalende) spelers ontbreekt en er maar liefst vier spelers uit de JO17 overgeheveld moeten worden weet je dat het op voorhand al een hels karwei wordt. Aan de technische staf de moeilijke taak om een opstelling bij elkaar te puzzelen die enigszins logisch zou zijn. En dat viel niet mee. Niek Oijevaar, Daniël Leeuwestein, Ruben Bouwman en Karsten de Jong waren afwezig, de eerste twee moesten met respectievelijk Creil 1 en Bant 1 mee, en in de warming up bleek dat Tom Scholtens nog niet voldoende was hersteld van zijn spierblessure. Joost Beugels wordt al een tijdje node gemist, hij speelt de rest van het seizoen in Bant 1.

Door de vele afwezigen moest er hier en daar noodgedwongen worden geschoven, hierdoor kwamen enkele spelers op een voor hen onbekende positie te spelen. Vanuit de B-junioren waren Daan Dirkmaat, Ludo Derks, Tycho Krone en Sam Veendrick aangesloten, waarvan de eerste drie meteen in de basis mochten starten. Laatstgenoemde zou in de tweede helft in de ploeg worden gebracht. Voor Tycho Krone en Sam Veendrick betekende dit hun debuut in Creil-Bant JO19-1. Op de bank zat verder nog Niels Scholtens, die na lang blessureleed goed op de weg terug is. Een basisplaats was echter nog even wat teveel van het goede.

Teveel spelers op voor hen onbekende posities, een aantal bepalende spelers die ontbraken, en enkele spelers die net weer op de weg terug zijn na blessures of ziekte, het was teveel ongemak om vol vertrouwen aan het treffen met Steenwijkerwold JO19-1 te beginnen. Op een verschrikkelijk slecht bespeelbaar knollenveld traden beide teams om 14.30 uur aan. De scheidsrechter was zeker niet de man of the match, maar het zou flauw zijn om daar de ruime 5-0 nederlaag aan toe te schrijven. Ruime nederlagen die dit seizoen overigens zeer zeldzaam zijn voor Creil-Bant JO19-1, bij vrijwel alle verliespartijen die dit seizoen werden geleden was het verschil slechts 1 doelpunt. Dit geeft maar eens aan hoe goed dit team het niveau in de eerste klasse aankan. Het zou dan ook nergens op slaan ineens wanhopig te worden na de zware nederlaag deze zaterdag in Steenwijkerwold. Er ontbraken simpelweg teveel spelers. Hoeft Creil-Bant zichzelf helemaal geen verwijten te maken? Dat is ook weer niet helemaal waar, want de bezoekers lieten zich aftroeven op inzet, de Steenwijkerwolders slaagden erin de polderploeg af te bluffen met hun fysieke spel. Op het zware veld – vermoedelijk grazen daar vandaag alweer blèrende texelaars, blatende zwartblessen of mekkerende schoonebekers – bleek dat ook de juiste speelwijze. Verder moet worden vastgesteld dat een aantal doelpunten nooit had mogen vallen, niet iedereen bleek in blakende vorm te steken. Al met al een wedstrijd om gauw te vergeten.

Een bedankje voor de B-junioren die meededen is op zijn plaats, want die deden het stuk voor stuk prima. Sam Veendrick was nog twee keer dichtbij een doelpunt, één van beide kansen eindigde helaas voor hem op de paal.

De volgende keer is Creil-Bant JO19-1 hopelijk weer wat completer, dan is er weer alle reden om met opgestroopte mouwen voor een goed resultaat te gaan en revanche te nemen voor deze ongelukkige middag in de Kop van Overijssel.

Met 5-0 op de broek krijgen is nooit leuk, maar met een nuchtere blik bekeken is de nederlaag goed te verklaren. En later op de middag bleek dat het altijd erger kan dan 5-0, maar daar zullen we het verder maar niet over hebben…

Komend weekend is Creil-Bant JO19-1 vrij, daarna volgt er een aantal interessante wedstrijden waarin er nog genoeg mogelijkheden zijn de voorjaarscompetitie tot een succes te maken!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren