• TSJA...

  Als je hem zelf niet maakt, maakt de tegenstander hem wel. Deze zin weerspiegelt de prestatie van VVCB 1 afgelopen weekend.

  Vol goede moed begonnen VVCB aan de thuiswedstrijd tegen Foarut. Een hoog baltempo werd gehanteerd en de gasten werden het eerste kwartier op eigen helft gehouden. Tot dat na 20 minuten een momentje van miscommunicatie plaatsvond tussen de keeper en een centrale verdediger van VVCB. De terugspeelbal werd keurig in het hoekje geplaatst, 0-1…

  Echter veranderde het wedstrijdbeeld verder niet. We creëerde een aantal kansen maar de precisie ontbrak. Hierdoor gingen we met een achterstand de rust in. Verbaasde koppies in de kleedkamer want wat hebben we eigenlijk weggegeven? Een eigen doelpunt maar verder niks! Genoeg aanknopingspunten om een goede tweede helft te gaan spelen.

  Echter was er van een goed begin geen sprake. Twee keer momenten van niet opletten en het stond ineens 0-3…
  Vanaf dat moment was het spelbeeld weer eenzijdig. Foarut dat zich laat inzakken op eigen helft en wij die de druk er nog maar eens opgooien. Dit resulteerde in een strafschop voor ons. Hugo ging achter de bal staan en schoot de bal in de onderhoek, 1-3!

  Het publiek, dat in de stromende regen was blijven staan, ging er wederom achterstaan om een spannende slotfase te beleven. De druk bleef hoog en Foarut kon zich logischerwijs beperken tot het wegwerken van alles en iedereen die in de buurt van de goal kwam. De druk werd uiteindelijk beloond door een corner van Niek, die via de hak van Hugo bij Niels belandde om de 2-3 op het scorebord te zetten! Zou het dan toch?

  Kansen waren er nog zeker maar Foarut hield zich staande waardoor de (overigens uitstekend fluitende)scheidsrechter floot voor het einde. 2-3.

  Volgende week nemen we het op tegen AVC. De thuiswedstrijd wisten we overtuigend te winnen met 6-1. Zien we jullie aankomende zaterdag ook in Sexbierum?