Spandoekactie “Week van de pleegzorg”

Spandoekactie “Week van de pleegzorg”.

Wellicht is het u al opgevallen, het spandoek bij de ingang van ons sportpark. Enige weken geleden kregen wij als SC Bant het verzoek van de gemeente Noordoostpolder en Vitree om mee te werken aan de “Week van de pleegzorg”, vanzelfsprekend werken wij graag mee aan deze “spandoekactie”.

Informatie Vitree:

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Als een kind uit huis wordt geplaatst wordt er altijd binnen het netwerk van het gezin gekeken of opvang mogelijk is. Lukt dat niet dan biedt een pleeggezin de oplossing. Vaak gaat het dan om een voltijd plaatsing maar soms ook deeltijdpleegzorg zoals in de weekenden. Ook zijn er pleegouders die alleen crisispleegzorg doen. Zij bieden soms voor een paar dagen, soms voor een aantal maanden, acute hulp aan kinderen.

Om voor elk kind een gezin te vinden wat het beste aansluit bij zijn/haar leef- en belevingswereld is Vitree altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Op donderdag 22 november is er een informatieavond over pleegzorg in Emmeloord. Dan worden alle kanten van pleegzorg belicht en vertelt een ervaren pleegouder over de eigen ervaringen. Deelname is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Meer informatie en aanmelden: www.vitree.nl/voor-pleegouders of bel 088-1787110 of stuur een mail naar pleegzorg@vitree.nl

Onze website sponsoren