Foto: Nieuwe maatregelen tegen het coronavirus

Nieuwe maatregelen tegen het coronavirus

Bant en Creil, 29 september 2020

Betreft: nieuwe maatregelen tegen het coronavirus

Beste spelers, trainers, leiders, ouders/verzorgers, vrijwilligers, supporters,

Nadat iedereen vol energie en enthousiasme aan het nieuwe seizoen is begonnen worden we helaas opnieuw geconfronteerd met het coronavirus. Na de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van afgelopen maandag is duidelijk dat we weer een stap terug moeten doen. Als voetbalbestuur van Creil-Bant hebben we geen andere keuze dan hieraan mee te werken. Hieronder een overzicht van de regels die in elk geval de komende drie weken van kracht zijn.

  • Kantines dicht. Zowel in Creil als in Bant geldt dat de kantine gesloten blijft totdat de ingevoerde maatregelen komen te vervallen.
  • Publiek niet toegestaan. Bij zowel wedstrijden als trainingen (dit geldt voor alle teams, dus pupillen-, junioren- en senioren-) geldt dat publiek niet is toegestaan. Hieronder vallen ook ouders. De enige uitzondering wordt gevormd door ouders die rijden bij uitwedstrijden, zij worden dan als onderdeel van de begeleiding gezien.
  • Alle wedstrijden en trainingen gaan gewoon door. De kleedkamers kunnen worden gebruikt, voor de jeugdteams t/m de JO17 geldt dat dit zonder beperkingen kan. Voor de JO19 en de senioren houden we een maximum aantal van 7 spelers per kleedkamer aan. Wedstrijdbesprekingen vinden buiten de kleedkamer plaats, het houden van voldoende afstand tussen elkaar is – uiteraard afgezien wedstrijden en trainingen – verplicht.
  • Wassen tenues. Er zijn ouders die hebben aangegeven in tijden van coronavirus liever niet mee te draaien in het wasschema. Onze voorkeur gaat ernaar uit dat de tenues gezamenlijk worden gewassen, zo blijven ze het langste mooi en worden eventuele kleurverschillen voorkomen. Daar staat tegenover dat wij er als bestuur begrip voor hebben dat er ouders zijn die het momenteel niet zien zitten de tas met vieze tenues te wassen. Deze ouders kunnen dat bij ons kenbaar maken, dan kunnen wij daar vervolgens rekening mee houden.

Deze beperkingen zijn voor niemand van ons leuk, dat realiseren we ons maar al te goed. Onze oproep is simpel: hou rekening met elkaar en respecteer de geldende richtlijnen. Op deze manier kunnen we hopelijk zo snel mogelijk weer mét elkaar van onze mooie sport genieten, dus mét al die toeschouwers langs de lijn en mét de gezelligheid van de kantine.

Met sportieve groet,

Het gezamenlijke bestuur van Creil-Bant

Voor aanvullende informatie adviseren wij u de daartoe ingerichte websites van de Rijksoverheid, KNVB en NOC*NSF te raadplegen.

Onze website sponsoren