Foto: Eerste thuisnederlaag Creil-Bant JO19-1 in laatste competitiewedstrijd

Eerste thuisnederlaag Creil-Bant JO19-1 in laatste competitiewedstrijd

Acht overwinningen en drie nederlagen. Dat is waar Creil-Bant JO19-1 de najaarscompetitie mee afsluit, en daar had iedereen van tevoren waarschijnlijk voor getekend. Jammer was wel dat de laatste competitiewedstrijd eindigde in de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Deze competitie had een beter slot voor Creil-Bant verdiend, maar Tonego verstoorde het feestje en bracht de thuisploeg een lelijke nederlaag toe.

De eerste helft was zeker niet groots, maar Creil-Bant JO19-1 slaagde er wel in met een 2-1 voorsprong aan de thee te gaan. Op dat moment leek er weinig aan de hand. Er werden echter door de leiding de nodige wissels doorgevoerd, en dat bleek geen positief effect te hebben. Tonego kwam terug tot 2-2, snel daarna kwam Creil-Bant weer op voorsprong, maar daarna brak het Luttelgeester kwartiertje los en stond het even later ineens 3-5. Uiteindelijk liep de score enigszins geflatteerd op naar 3-7, geen fraaie cijfers voor de ploeg die normaal gesproken weinig tegentreffers incasseert. Alle drie de Creil-Banter doelpunten kwamen van de voet van Daan Nijboer, die daarmee zijn productie dit seizoen flink opschroefde. Hij had een goede dag, maar er waren bij Creil-Bant teveel spelers die niet bepaald hun beste dag beleefden. En het ontbreken van Frank Bosma bleek in deze wedstrijd een groot gemis. Ook de leiding zal het nodige hebben opgestoken van hun wissels, want die pakten – zonder dat het aan de spelers zelf lag – niet allemaal even goed uit.

Maar laten we positief eindigen, want daar is alle reden toe. Creil-Bant sluit de competitie als tweede af, want het lijkt erop dat Ens-Kraggenburg JO19-1, de enige ploeg die in punten nog boven de zwart-geel-witten kan eindigen, geen inhaalwedstrijd meer zal spelen. Een prima prestatie van het team, waar – en dan vergeten we de wedstrijd tegen Tonego maar even gauw – nog behoorlijk rek in zit. Puntje van aandacht is wel de conditionele gesteldheid van een aantal spelers, misschien iets om na de winterstop op te pakken!

Onze website sponsoren