• Eerste wedstrijd

  Zaterdagochtend was het zover. Na een heerlijke vakantie mochten de spelers van JO-11 eindelijk weer de wei in, helaas zonder optimale voorbereiding.

  De eerste keer op een groter veld en 8x8, waarbij er veel ruimte is om te voetballen. Na een warming-up met passen, rondo en afwerken en bespreken van de opstelling hebben we handen geschud met de tegenstander en elkaar een fijne wedstrijd gewenst.

  Na het fluitsignaal van scheidsrechter Guus Veendrick, mocht CVVO de aftrap verrichten. Het was zichtbaar even wennen, al die ruimte. Na enkele minuten aftasten opende Giel de score. Een mooie aanval waarbij er goed gebruik gemaakt werd van de beschikbare ruimte. Nog een paar mooie aanvallen werden niet beloond met een doelpunt.

  De gasten waren gingen effectiever met hun kansen om. Ze lieten de bal goed rond gaan en hadden veel lopende mensen. Wij konden dit moeilijk belopen. Een aantal kansen werden hen echter ook in de schoot geworpen, doordat we te afwachtend waren bij het wegwerken van de bal bij het doel. Bij rust stond het 1-6.

  Na rust ging het iets beter, maar we waren te slordig aan de bal en CVVO stond goed te verdedigen. Na de 1-7, 1-8 en een onfortuinlijk eigen doelpunt van Johna maakte de uitploeg hun 10e. In de slotfase van de wedstrijd nog verschillende mogelijkheden gehad. Gelukkig maakte Michael met een prachtig afstandschot in kruising de slottreffer van de wedstrijd.

  Volgende week staat de wedstrijd tegen sportclub Emmeloord op het programma.