• BELANGRIJK PUNT

  Gisteren hebben we op karakter een punt weten te behalen tegen nummer twee Franeker. De geel-blauwen lijken hierdoor te zijn afgehaakt in de strijd om de titel met QVC (4-0 winst tegen Foarut).

  Zaterdag 13 mei. Het zonnetje scheen, een temperatuurtje of 22, een goede grasmat en veel publiek langs de lijn. Alle ingrediënten om er een mooie pot van te maken. De selectie van VVCB kende een aantal afwezigen (blessures, schorsing, ziek en vakantie). Gelukkig is de selectie breed en konden we beroep doen op een vijftal gemotiveerde JO19-1 spelers waardoor er weer een uitstekende selectie op papier stond!

  De eerste helft was het echter zoeken voor ons. Franeker voetbalde goed en liet zien waarom zij op plek twee staan. Echt grote kansen werden er niet weggegeven maar in de 24e minuut wist de buitenspeler van Franeker de bal in het netje te krijgen. 0-1 voor de bezoekers. De ervaren jongens binnen de selectie zorgden voor goede coaching waardoor de organisatie weer stond en we gingen rusten met deze tussenstand.

  De trainer zette de boel nog maar eens op scherp. Het stond immers nog maar 0-1 en echt grote kansen werden er niet weggeven. Alle redenen om hier nog een resultaat neer te gaan zetten. En zo geschiedde. Vuile meters werden gemaakt en duels werden aangegaan. Deze strijdlust resulteerde in de 71e minuut voor de gelijkmaker van JO19-1 speler Damian!

  De wedstrijd kabbelde verder en het was wachten op een slotoffensief van de bezoekers. Franeker nam meer risico naar voren en creëerde een aantal kansen. Gelukkig stond sluitpost Ruud gisteren weer als een huis en kon het spel steeds snel verleggen naar de spelers voorin. Deze omschakelmomenten zorgde uiteindelijk nog voor nog een grote kans op de 2-1. Echter bleef de stand 1-1 en kunnen we trots terugkijken op deze wedstrijd!

  Wij wensen Franeker nog veel succes toe in het laatste deel van de competitie!

  Voor ons is het zaak om de laatste twee wedstrijden winnend te gaan afsluiten. Dit begint aankomende zaterdag met een uitwedstrijd tegen VV Sleat.
  Wij hopen jullie dan wederom langs de zijlijn te zien om ons aan te moedigen. Jullie support is goud waard, bedankt!🟡⚪️⚫️