Foto: Wel de complimenten, niet de punten voor Creil-Bant JO19-1

Wel de complimenten, niet de punten voor Creil-Bant JO19-1

Zaterdag stond voor Creil-Bant JO19-1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma. Op het kunstgras van Flevo Boys werd er aangetreden tegen de JO19-2 van die club. Bij Creil-Bant ontbraken er veel spelers door blessures en verplichtingen, dus waren er vier B-junioren bijgehaald om de selectie aan te vullen: Daniël Leeuwestein, Joost Beugels, Mathijs Wink en Niek Oijevaar kwamen het team versterken.

De eerste helft laat zich het beste omschrijven als eentje waarin Creil-Bant overtuigend speelde en groeide naarmate de tijd vorderde. Na een kwartier kwam de ploeg echter wel op achterstand, uit een treffer die te makkelijk viel. Een reglementaire ingreep om de aanval te onderbreken leek toch niet onmogelijk.  Zonde, want het was op dat moment een gelijk opgaande pot. Creil-Bant ging echter niet bij de pakken neer zitten en, hoewel het nog niet tot grote uitgespeelde kansen leidde, trok het initiatief naar zich toe. Na een half uur liet de in uitstekende vorm verkerende Eddy Groenhof weer wat moois zien, toen hij zijn tegenstander tot twee keer uitspeelde en toen vanaf zo’n beetje de achterlijn fraai voor gaf op Joost Beugels, die zijn kopbal op de paal zag belanden. Tien minuten later viel de gelijkmaker alsnog. Met een splijtende pass zette Joost Beugels in een keer én de complete Flevo Boys-verdediging op het verkeerde been én Tieme Kramer in kansrijke positie. Laatstgenoemde kreeg een vrije doortocht richting doel en faalde niet: 1-1.

De wedstrijd leek nu af te koersen op een gelijke stand bij de rust, maar vlak voordat beide teams de kleedkamers mochten opzoeken sloeg Flevo Boys JO19-2 toe en kwam het opnieuw op voorsprong. Een doelpunt dat wederom niet had hoeven te vallen. Zo keek Creil-Bant toch weer tegen een achterstand aan toen het aan de thee ging. De leiding hamerde er in de rust op dat de uitploeg dan wel achter stond, maar dat het qua spelniveau niet onderdeed voor Flevo Boys. Twee wissels: Niek Oijevaar en Mathijs Wink werden in de ploeg gebracht. Creil-Bant begon waar het gebleven was, met veel balbezit en vertrouwen. De ploeg kwam overtuigend uit de startblokken en Flevo Boys moest meer verdedigen dan het had gepland. En zo kwam Creil-Bant in de 53eminuut dan ook weer op de gelijke hoogte. Een fraaie voorzet van Niek Oijevaar vanaf de linkerflank werd op waarde geschat door Tieme Kramer, die het kopduel met zijn directe tegenstander aanging. De bal belandde bij de goed opgestelde Eddy Groenhof, die hem goed controleerde en zonder aarzeling binnenschoot: 2-2!

De nieuwe gelijkmaker had de opmaat moeten zijn naar drie punten, want op dat moment was Creil-Bant JO19-1 sterker dan de nummer twee van de competitie. Helaas lag binnen de minuut de bal aan de andere kant van het veld in het doel, en kwam Flevo Boys zodoende voor de derde keer deze wedstrijd op voorsprong. En, we vallen in de herhaling, het was weer een doelpunt dat voorkomen had kunnen worden. Deze domper kwam wel even aan bij Creil-Bant, dat in het kwartier dat op deze treffer volgde rommelig ging spelen. De overtuiging was er ineens niet meer, en Flevo Boys pakte het initiatief. Toen het ruim twintig minuten voor tijd ook nog 4-2 voor de thuisspelende formatie werd leek alle hoop op een mooi resultaat vervlogen. Tien minuten voor tijd bracht Eddy Groenhof die hoop echter weer terug, toen hij knap de bal controleerde en, ondanks een poging van een Flevo Boys-verdediger de bal nog voor de lijn te keren, de 4-3 binnen te schieten. Het werd nu nog spannend, want Creil-Bant JO19-1 geloofde er weer in en drukte het gaspedaal nog even in. Dit leidde nog tot een paar mooie aanvallen, maar echt grote kansen bleven uit. Doordat de gasten nu massaal aan het aanvallen waren geslagen, kwam er natuurlijk wel veel ruimte voor Flevo Boys te liggen. Hier maakte de ploeg vlak voor het laatste fluitsignaal goed gebruik van, waardoor niet de gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord verscheen maar een 5-3 voorsprong voor de thuisploeg.

Een van de betere wedstrijden van Creil-Bant JO19-1 in tijden, dat compliment mag de ploeg best worden gegeven. En met een sterk spelende Daniël Leeuwestein als centrale verdediger. Na afloop werd er nog gezamenlijk wat gedronken op het terras van Bant-Zuid-Boven, en werd er ondanks de nederlaag toch met een positief gevoel teruggekeken op deze slotwedstrijd van het seizoen.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren