Foto: Wanneer gaat Creil-Bant JO19-1 weer eens winnen?

Wanneer gaat Creil-Bant JO19-1 weer eens winnen?

In de najaarscompetitie won Creil-Bant JO19-1 acht keer en verloor het slechts drie keer. Inmiddels is de voorjaarscompetitie halverwege en heeft nagenoeg precies hetzelfde elftal ook al drie nederlagen moeten incasseren. Zorgelijker is dat de ploeg daar, ook na de ontmoeting met Espel gisteren, slechts één overwinning tegenover stelt. Rijst de vraag: spelen de A-junioren zoveel minder dan voor de winterstop? Het antwoord is nee, maar ook een beetje ja. Uw verslaggever gaat het proberen uit te leggen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de ploeg creëert de laatste wedstrijden, daarbij de wedstrijd tegen Espel inbegrepen, aanmerkelijk minder kansen dan voorheen. In de eerste seizoenshelft zaten er wedstrijden tussen waar werkelijk de ene na de andere aanval op de mat werd gelegd, inclusief kans. Er werden toen weliswaar de nodige kansen gemist, maar er werden er ook voldoende omgezet in doelpunten. Dat bracht het team toen ver. Het verschil met toen is dat er in de huidige situatie veel minder gevaar wordt gesticht bij het vijandige doel. Als dat probleem is opgelost gaat de ploeg vanzelf weer punten pakken. Want het spel is – ondanks de vijf wedstrijden (!) zonder overwinning op rij – lang zo slecht nog niet. Oké, de eerste helft op bezoek bij De Blesse/Oldemarkt en de thuiswedstrijd tegen Olde Veste JO19-2 waren niet best. Maar uit bij Nagele had er gewoon ruim gewonnen moeten worden (werd 2-2) en op bezoek in Luttelgeest had Creil-Bant ook zeker een punt verdiend.

En zaterdag in Espel dan? De ploeg ging uiteindelijk met 4-3 ten onder, maar gezien het spelbeeld was een punt zeker verdiend. Halverwege de eerste helft moest Creil-Bant een flinke tegenvaller incasseren toen Frank Bosma geblesseerd het veld moest verlaten, het kwam met 3-1 achter, maar rechtte knap de rug en kwam terug tot 3-3, en tegen de verhouding in – Espel kreeg na rust amper een kans – werd het plotseling 4-3 voor de gastheren. Creil-Bant probeerde Espel nog wel met de rug tegen de muur te zetten, en de thuisploeg moest inderdaad in de achteruit, maar het aantal uitgespeelde kansen was te beperkt om alsnog met een punt huiswaarts te keren, ook al zou dat recht doen aan de wedstrijd. Na negentig minuten stond Creil-Bant dus met lege handen. En als we dan aan scorebordjournalistiek gaan doen: de negende plek op de ranglijst (er doen twaalf ploegen mee aan de voorjaarscompetitie) is inderdaad niet zo fraai. En ja, Creil-Bant hoort hoger te staan, en hád hoger kunnen staan. Daar waar het voor de winterstop vaak net wel de goede kant op viel, zit het nu soms wat tegen. Maar er zijn ook genoeg aandachtspunten, waarvan de belangrijkste is: meer kansen creëren, net zoals in de eerste seizoenshelft.

En gelukkig bracht de wedstrijd tegen Espel ook weer de nodige lichtpuntjes. Daan Nijboer liet eindelijk weer eens zien dat hij gewoon prima kan voetballen en was aan Creil-Banter zijde zonder meer de man van de wedstrijd, dit werd kracht bijgezet met twee doelpunten waarvan er eentje erg mooi was. Het derde Creil-Banter doelpunt kwam op naam van Eddy Groenhof, die alert reageerde in de rebound. Iemand die het ook verdient om uitgelicht te worden is Silvan Wisse, de rechtsback kan terugkijken op een prima wedstrijd.

Volgende week gaat Creil-Bant JO19-1 in Rutten op bezoek bij RKO. Alle ingrediënten om dan eindelijk weer eens de volle winst te pakken zijn aanwezig, maar de ploeg moet dan zichzelf wel voldoende belonen. De aftrap komende zaterdag is om 13.30 uur.

Man of the match Daan Nijboer.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren