Foto: SC Lutten maatje te groot

SC Lutten maatje te groot

Onder prima weersomstandigheden, voetbalde SC Bant zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd in en tegen SC Lutten. Net als Bant mist Lutten de nodige manschappen, maar dit was de eerste helft niet te zien. Lutten was duidelijk sterker en net als in de thuiswedstrijd leek Bant tegen een vroege achterstand aan te lopen. Gelukkig voor Bant verdween de bal hoog over het doel. Een paar minuten later leek de 1-0 toch te vallen. Het doelpunt werd echter vanuit buitenspelpositie gemaakt, waardoor deze alsnog afgekeurd werd. Een doelpunt van Lutten leek onvermijdelijk en deze kwam er dan ook. Rond minuut 25 kopte de spits van Lutten de 1-0 in. Ook de 2de goal viel nog in de eerste helft en zo keek Bant tijdens de thee tegen een 2-0 achterstand aan.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Waar Bant voor rust amper voor de goal van Lutten was geweest kreeg Bant de 2de helft enkele grote kansen om de aansluitingstreffer te maken. Waarbij gezegd moet worden dat Lutten ook enkele grote mogelijkheden kreeg om de voorsprong uit te breiden. Gescoord werd er echter niet meer en zo eindigde de eerste competitiewedstrijd van 2019 in een nederlaag tegen een te sterke tegenstander.

Aanstaande zaterdag speelt Bant om 14:30 uur thuis tegen Hardenberg ’85. Dit is de eerste onderlinge ontmoeting dit seizoen.

Onze website sponsoren