Foto: Overtuigende zege Creil-Bant JO19-1 in Luttelgeest

Overtuigende zege Creil-Bant JO19-1 in Luttelgeest

Na twee winstpartijen achter elkaar moesten de A-junioren van Creil-Bant op een koude zaterdagmiddag aantreden tegen hun leeftijdsgenoten van Tonego. Vorig seizoen werden beide wedstrijden tegen de Luttelgeestenaren nog verloren, maar dit jaar is alles anders. Het zou een middag worden waarin Creil-Bant JO19-1 de gastheren op alle fronten de baas was.

Op het goed bespeelbare veld moest Tonego al gauw in de achteruitversnelling. Dat was de verdienste van de gasten, die er meteen vol invlogen. Duels werden gewonnen, de benodigde scherpte was aanwezig. Na een minuut of zes werd er een uittekende aanval op de mat gelegd. Hielke Zandbergen stuurde Jaimy Vermaire weg, deze gaf de bal prima voor en het scheelde niets of Jorik de Boer had de bal binnengegleden. De thuisploeg had het moeilijk, en had overtredingen op Roy Maas en Jaimy Vermaire nodig om schade te voorkomen. Na 25 minuten kwam Creil-Bant toch op voorsprong, toen Jaimy Vermaire zijn hoekschop ineens in het Luttelgeester doel zag belanden. Een inschattingsfout van de Tonego-doelman, maar de blijdschap was er niet minder om: 0-1 voor Creil-Bant.

De gasten waren de baas en liet daar geen gras over groeien. Bart van der Wal had in deze fase terecht maling aan zijn linksbackpositie en trok ook ten strijde op de helft van Tonego. Jaimy Vermaire maakte gebruik van zijn technische skills en draaide zijn tegenstander behoorlijk dol. Filip Monster kende een sterk eerste halfuur en dat kwam Creil-Bant heel goed uit, want Monster verving centraal op het middenveld de grieperige Max Bouma. Intussen had Creil-Bant wel verzuimd de score op te schroeven, want Roy Maas (schoot over na een snelle aanval die liep via o.a. Jorik de Boer), Jaimy Vermaire (zag zijn schot via de binnenkant van de paal weer uit de doelmond verdwijnen; de aanval die hier voorafging met Roy Maas in de hoofdrol was fraai) en nogmaals Vermaire (kwam alleen op de keeper af, maar in plaats van een hoek te kiezen schoot hij door het midden waardoor de Tonego-doelman redding kon brengen) hadden hier ruimschoots de gelegenheid voor. Tegenvaller was dat de technische staf genoodzaakt was om Filip Monster te wisselen, deze bleek er – net terug na een blessureperiode – al flink doorheen te zitten. Het tempo was de eerste 35 minuten dan ook hoog geweest. Een tweede tegenvaller was de 1-1 voor Tonego, die uit het niets viel. Vlak voor rust stond er derhalve weer een gelijke stand op het scorebord, en kon Creil-Bant weer opnieuw beginnen. Reden tot stress was er niet, want de ploeg had een sterke eerste helft gespeeld.

In de rust dan ook geen donderpreek, want daar was geen enkele reden toe. Terwijl de welkome warme thee werd genuttigd werden de puntjes op de i gezet. En dat was meteen na rust te merken ook, want tot schrik van alles wat Tonego was lag binnen no time de 1-2 in het Luttelgeester doel. Een vrije trap van rechtsback Sven van der Wekken belandde een beetje tussen wal en schip in het zestienmetergebied en uiteindelijk was het Thijs Harkema die de bal in het doel wist te werken. Creil-Bant JO19-1 was los en pakte de draad weer op. Een minuut na de hernieuwde voorsprong werd een prachtige snelle aanval tot uitvoering gebracht. Roy Maas had de bal veroverd op het middenveld en pakte een meter of dertig, om vervolgens de bal bij Jorik de Boer te bezorgen. Deze had rustig kunnen aannemen en in kunnen schieten, maar hij koos voor de gehaaste oplossing en zag zijn poging dan ook hoog over het doel verdwijnen. De Boer maakte zijn fout echter snel goed door belangrijk te zijn bij de onvermijdelijke 1-3. Doordat hij een cruciaal luchtduel won kon Jaimy Vermaire alleen door en na wat tegenstanders van zich af te hebben geschud schoot hij de bal onberispelijk in de verre hoek. Een mooie treffer van Vermaire, die – inclusief de bekerwedstrijden – alweer voor zijn negende doelpunt van het seizoen tekende.

Creil-Bant bleef Tonego terugdringen. Slechts af en toe kwamen de gastheren even onder de druk uit, maar tot veel gevaar achterin leidde dit niet. Het centrale verdedigingsduo Quinten van Eijk-Timo Timmermans kwam amper in de problemen. Laatstgenoemde kon zelfs aan aanvallen denken, maar daarover zo meteen meer. Eerst belandde Jaimy Vermaire weer eens in kansrijke positie na een pass van wederom Roy Maas. De hoek was echter lastig en Vermaire zag zijn poging voorlangs gaan. Zo’n twintig minuten voor tijd viel de 1-4 dan toch. Han Holstein bracht de treffer op zijn naam, en hij gaf inderdaad het laatste zetje tegen de vrije trap van Jaimy Vermaire die verder aan alles en iedereen voorbijging. Tien minuten voor tijd stelde Roy Maas na de zoveelste prima actie Jorik de Boer in staat om tot een doelpunt te komen, maar deze vergat zichzelf te belonen. In de uiterste slotfase voerde Creil-Bant de score alsnog op tot 1-5, toen na een goede rush van De Boer de bal bij Roy Maas terecht kwam. Maas gaf voor op mee opgekomen Timo Timmermans die de bal via de Luttelgeester doelman binnen wist te werken. Eindstand 1-5, en een wedstrijd waar Creil-Bant met veel plezier op terug mag kijken. Een van de betere wedstrijden dit seizoen, zeker het eerste halfuur was van een zeer acceptabel niveau. Een goede generale voor de bekerwedstrijd bij vv Sweel JO19-1 in het Drentse Zweeloo volgende week. De bus is nog niet vol, dus als er nog mensen zijn die mee willen dan kan dat!

 

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren