Foto: Makkelijke zomeravond Creil-Bant JO19-1

Makkelijke zomeravond Creil-Bant JO19-1

Op een warme dinsdagavond kreeg Creil-Bant JO19-1 het laag geklasseerde Giethoorn JO19-1 op bezoek. Een mooie gelegenheid voor de polderploeg om eindelijk weer eens drie punten te pakken en een plekje in de middenmoot te bemachtigen. Door de volle blessureboeg moest er een beroep worden gedaan op drie B-junioren, te weten Joost Beugels, Niek Oijevaar en Stef van der Wal

Naast leider Wim van Wegen was deze keer bij afwezigheid van Wiebe de Jong en Arjen Harkema iemand toegevoegd aan de technische staf: Marcel Nijdam stond Wim deze wedstrijd terzijde. De zomerse omstandigheden – het kwik bedroeg nog zo’n 25 graden toen de wedstrijd begon – maakte het er voor beide elftallen niet makkelijker op. Het gevaar van een gezapig potje zomeravondvoetbal lag op de loer. Leiders Van Wegen en Nijdam hadden hun ploeg dan ook op het hart gedrukt de bal het werk te laten doen, niet te snel de diepte te zoeken en zéker niet onnodig vaak de lange bal spelen. Aan één opdracht hielden de spelers zich – de verdediging van Giethoorn de bal rond laten gaan, jagen kost met deze warmte alleen maar energie – maar de andere aanwijzingen werden voor rust nog niet al te consequent opgevolgd.

 

Wel was van meet af aan duidelijk dat er deze avond maar één ploeg aanspraak mocht maken op de drie punten, en dat was Creil-Bant JO19-1. Hoewel de ploeg het eerste kwartier voornamelijk op de helft van Giethoorn te vinden was, werden er nog weinig echt uitgespeelde kansen gecreëerd. Na ruim een kwartier spelen bracht een vrije trap (Tieme Kramer werd in kansrijke positie op randje zestien wel heel opzichtig vastgepakt aan zijn shirt) uitkomst. Specialist Jaimy Vermaire nam plaats achter de bal en schoot deze hard en laag in de linkerhoek binnen, de Giethoornse doelman kansloos latend. 1-0 voor Creil-Bant, mooie goal!

Creil-Bant had de voorsprong nog maar nauwelijks te pakken, of het zag een zondagsschot (of was het gewoon een faliekant mislukte voorzet?) van Giethoorn vanaf de rechterkant op de lat belanden. Maar een paar minuten later lag de 2-0 erin, toen Eddy Groenhof diep werd gestuurd door Jaimy Vermaire, de Giethoornse verdediging stond in een klap compleet op het verkeerde been. Eddy Groenhof liep op de keeper af, bleef kalm en schoof de bal beheerst diagonaal in de rechterhoek. Eddy Groenhof was sowieso goed op dreef, want hij zorgde er mede voor dat zijn ploeg binnen het halfuur op 3-0 kwam. Tieme Kramer maakte het doelpunt, maar de assist kwam op naam van Groenhof. Dat was ook zo bij de 4-0, die na 35 minuten viel. Een fraaie crosspass van Eddy Groenhof stelde de Creil-Bant-spits wederom in staat om binnen te schieten en zo werkt Tieme Kramer toch weer aan een aardige serie doelpunten nadat er na de winterstop aanvankelijk een aantal wedstrijden sprake was van droogte.

Creil-Bant JO19-1 beleefde de eerste helft weliswaar een makkelijk avondje tegen Giethoorn, maar het spel stemde nog niet tot grote tevredenheid. De leiders vonden dat het middenveld veel meer benut moest worden – er was immers ruimte zat voor Joost Beugels en Mick de Boer, toch twee voetballers die daar wel raad mee weten. Maar de bal mag natuurlijk ook wel wat meer worden opgeëist. De opstelling ging in de rust terug naar het vertrouwde 4-3-3, met Joost  Beugels als middelste man op het middenveld en Mick de Boer op rechts. Na tien minuten liet Beugels van zich spreken door een schitterende combinatie met Tieme Kramer door het centrum om te zetten in een doelpunt: 5-0 voor de thuisploeg. De ietwat flegmatiek ogende middenvelder – type Dragan Stojkovic – liet zien prima mee te kunnen, maar heeft meer dan genoeg in huis om juist nog wat extra’s te kunnen brengen. Hij had zich tegen een beperkte tegenstander als Giethoorn wel iets meer mogen laten gelden. Een andere B-junior zette zijn naam ook als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier door na ruim een uur spelen de 6-0 binnen te tikken. Een goede pass van Mick de Boer vanaf de rechterkant stond aan de basis van deze treffer, Tieme Kramer kopte op doel, zag zijn poging worden gered, bleef rustig en legde de bal in de rebound panklaar voor Niek Oijevaar, die wel raad wist met dit buitenkansje. Giethoorn kwam nog terug tot 6-1, maar het slotakkoord was voor Creil-Bant, waar Eddy Groenhof een goede wedstrijd beloonde met zijn tweede treffer van de avond: 7-1.

Een 7-1 overwinning, dat klinkt als een inmaakpotje. En dat was het misschien ook wel, want Giethoorn had simpelweg te weinig in huis om het Creil-Bant al te moeilijk te maken. Maar het voetballende gedeelte had bij de thuisploeg wel wat verzorgder gemogen. Een aantekening die hierbij wel moet worden gemaakt is de nog altijd erbarmelijke staat van het hoofdveld van SC Bant…

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren