Foto: Makkelijke middag Creil-Bant JO19-1 in Steenwijkerwold

Makkelijke middag Creil-Bant JO19-1 in Steenwijkerwold

Om klokslag 14.00 uur stonden Steenwijkerwold JO19-2 en Creil-Bant JO19-1 aan de aftrap in het Overijsselse dorp. Op een matig bespeelbaar veld leek het op voorhand geen al te lastige middag te worden voor de polderploeg, het nam het immers op tegen de hekkensluiter.

Na een motiverende teambespreking vooraf en een goede warming up – een goede voorbereiding is het halve werk! – bleek al vanaf het eerste fluitsignaal dat het niveauverschil aanzienlijk was. Het zou dan ook een wedstrijd worden waarin teveel gebeurde om in dit verslag te vermelden. De eerste helft leverde een stortvloed aan Creil-Banter kansen op, maar zo efficiënt als de ploeg daar vorige week tegen Espel mee omsprong, zo slordig was het nu. Steenwijkerwold speelde met veel man voor het doel, aan Creil-Bant de uitdaging om de geparkeerde bus van zijn plaats te krijgen. Aanvallen zat, kansen ook, dus het stukspelen van de Overijsselse verdediging lukte prima. Enkele hoogtepunten uit de eerste helft: een schitterende opening van Jaimy Vermaire die het spel opendraaide door vanaf links de bal helemaal naar de rechterkant van het spel te verplaatsen, Silvan Wisse kon oppikken en schoot voorlangs (of was het stiekem toch een voorzet?), een hoekschop van Jaimy Vermaire werd door Tieme Kramer in één keer op de slof genomen en ging rakelings over, Jacco van der Wal die na een prima passje van Mick de Boer kon binnenschieten maar de keeper reddend zag ingrijpen en Tieme Kramer die zijn tegenstander fopte en finaal het bos instuurde, prachtige actie die een beter vervolg had verdiend. Na alle onbenut gelaten kansen kwam halverwege de eerste helft het felbegeerde doelpunt dan toch. Een goede onderschepping van aanvoerder Timo Timmermans, die vervolgens het veld overstak en een puike assist voor Tieme Kramer in petto had. De topscorer bleef ijskoud en rondde feilloos af: 0-1. Vijf minuten later had ook de 0-2 moeten vallen, toen Creil-Bant in een overtalsituatie van liefst 4 tegen 1 spelers voor het Overijsselse doel belandde maar toch niet wist te scoren… Tsja… Intussen moest Jacco van der Wal de strijd staken wegens een blessure, het is te hopen dat hij niet te lang uit de roulatie is. Niels Scholtens was zijn vervanger. De kansen bleven elkaar in hoog tempo opvolgen, en tien minuten voor rust was het linksback Bart van der Wal die was opgekomen, hij omspeelde zijn tegenstander en werkte vanuit een lastige hoek met zijn rechterbeen (!) de bal achter de doelman. Wat had leider Wim van Wegen ook alweer over dat rechterbeen gezegd? Een doelpunt om niet snel te vergeten! Vlak voor rust was Daan Nijboer nog dichtbij een derde treffer, maar zijn kopbal verdween net naast het doel.

In de rust werden de Creil-Banter spelers erop gewezen dat het tempo hoog gehouden moest worden, dit om de Steenwijkerwoldse verdediging kapot te spelen. Meer kansen zouden dan vanzelf volgen, al werd de spelers op het hart gedrukt iets koelbloediger met de mogelijkheden om te gaan. In de rust werden Eddy Groenhof en Karsten de Jong ingebracht. En eerstgenoemde liet zich meteen gelden door de hoofdrol te spelen in de eerste goede aanvallen na de rust. In de minuten daarna verslapte Creil-Bant wat en werd het even slordig. Deze fase duurde een kleine tien minuten, want nadat Jaimy Vermaire in de 59e minuut de 0-3 binnenschoot was Creil-Bant weer bij de les en leek Steenwijkerwold rijp voor een flinke afstraffing. Er brak nu een heel goede fase van Creil-Bant JO19-1 aan. Niels Scholtens tekende twee minuten na de treffer van Vermaire voor de heerlijk strak binnengeschoten 0-4, voorafgegaan door een mooie combinatie met Karsten de Jong. Scholtens had zich vlak ervoor even flink kwaad gemaakt en dit bleek een hoop energie los te maken bij de centrale middenvelder. De 0-4 was nog nauwelijks gevallen of Scholtens liet zich weer gelden door vanaf een meter of dertig kiezelhard uit te halen, de bal eindigde met veel geweld tegen de rechterpaal en bracht ongetwijfeld de nodige seismologische activiteit teweeg. Intussen was Eddy Groenhof aan een prima invalbeurt bezig, hij was zijn directe tegenstander telkens de baas en hield de Steenwijkerwoldse verdediging flink bezig. Een prachtige actie waar Groenhof weer eens aan z’n tegenstanders ontsnapte leidde tot een voorzet op maat, maar Tieme Kramer zag nét niet kans de bal binnen te werken. Vlak daarna viel de 0-5 alsnog, toen Timo Timmermans de bal meekreeg van Eddy Groenhof, eerst nog getrakteerd werd op een schop van een Steenwijkerwolder, op de been bleef en vervolgens richting het vijandige strafschopgebied te stormen en vanaf 20 meter hard en vooral geplaatst binnen wist te schieten, een fraai doelpunt van de aanvoerder, die toch al bezig was aan een uitstekende wedstrijd. Daarbij profiteerde hij telkens goed van de ruimte die voor hem op het middenveld lag. De thuisploeg was nog nauwelijks bijgekomen van de vijfde treffer van de polderploeg of de 0-6 lag al in het net, het was Niels Scholtens die via de paal binnenschoot en zo zijn tweede van de middag maakte. 

Bij 0-6 zou het ook blijven, maar in de laatste twintig minuten kreeg Creil-Bant nog een aantal grote kansen op meer. De Steenwijkerwoldse doelman behoedde zijn ploeg voor een grotere verliespartij, onder meer door pogingen van Karsten de Jong en Maarten te Vaarwerk op knappe wijze te stoppen. Karsten de Jong had er nog eentje kunnen maken, maar hij had zijn vizier niet helemaal op scherp staan en zag zijn inzet voor het doel langs over de achterlijn verdwijnen. Centrale verdediger Frank Bosma had nu ook wel eens trek om zich in het strafschopgebied van de tegenstander te melden en begon aan een rush waarbij hij het hele veld over stak, helaas werd hij net voor hij kon uithalen gestuit. Nog een hoogtepunt vlak voor tijd dat het vermelden waard is: Bart van der Wal trakteerde zijn tegenstander op een fraaie panna! Dat kon er ook nog wel bij voor de Steenwijkerwoldse formatie, dat niet mocht mopperen dat het ‘slechts’ bij 0-6 bleef. Goed keeperswerk en onvoldoende doeltreffendheid bij de Creil-Banter schutters voorkwamen een uitslag met dubbele cijfers. En een bezoek aan de McDonald’s trouwens, dat de spelers zich in de rust in het vooruitzicht hadden gesteld als beloning voor een uitslag van 0-10 of meer. Blijkbaar motiveerde de fastfoodketen toch niet genoeg… 

Volgende week wacht de lastige thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Tonego. Aftrap om 12.00 uur op sportpark De Akkers in Bant!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren