Foto: Laatste wedstrijd voor winterstop gaat verloren voor Creil-Bant JO19-1

Laatste wedstrijd voor winterstop gaat verloren voor Creil-Bant JO19-1

Zuur voor de meegereisde toeschouwers die hun opwachting maakten langs de zijlijn van veld 3 van SV Steenwijkerwold, maar het is wel de realiteit: Creil-Bant JO19-1 sloot de najaarscompetitie af met misschien wel hun slechtste wedstrijd. Dan kun je wijzen naar het slechte veld, de niet altijd even consistent fluitende scheidsrechter of de vlagverslaafde grensrechter, maar het lag toch vooral aan de ploeg zelf.

SV Steenwijkerwold  JO19-1 is geen wonderploeg, en als Creil-Bant het eerste half uur enkele aanvallen beter had uitgespeeld was het wellicht op voorsprong gekomen en was het een heel andere middag geworden. Maar dat gebeurde niet, al was Tieme Kramer er twee keer dichtbij. In de 15minuut was er een gevaarlijke aanval van de gasten, Joost Beugels gaf voor en Tieme Kramer haalde uit in kansrijke positie, al was de hoek misschien net wat te lastig. Na ongeveer een halfuur spelen was Steenwijkerwold voor het eerst echt dreigend, toen Tom Scholtens na een avontuur naar voren ontbrak in het centrum van de defensie en de thuisploeg er razendsnel uitkwam. Dit had heel anders kunnen aflopen voor Creil-Bant.

Op het zware veld was het af en toe echt behelpen, en dat was bepaald niet in het voordeel van Creil-Bant JO19-1, dat – al was het aan het spel zeker niet altijd te zien – met voetballende intenties aan de wedstrijd was begonnen. De grootste kans voor Creil-Bant voor rust kwam wederom van de voet van Tieme Kramer, die zichzelf in kansrijke positie had gemanoeuvreerd. Echter, net op het moment dat de prima voorzet van Ferran van Meer hem bereikte en hij wilde uithalen kreeg hij een duw in de rug van een Steenwijkerwold-verdediger. Als de scheidsrechter de spelregels strikt had nageleefd had hij de bal op de stip moeten leggen.

Beide ploegen leken met 0-0 naar de rust te hobbelen, maar enkele minuten voor de pauze sloeg Steenwijkerwold ineens toe door een uitstekende aanval af te ronden door vanuit een goede voorzet van links knap binnen te werken: 1-0 voor de gastheren. Dit betekende een flinke domper voor Creil-Bant JO19-1. In de rust de uitdaging aan de technische staf om de ploeg weer op de rails te krijgen. Gezocht werd naar manieren om de sterke punten van het team – het voetballende gedeelte – meer op de voorgrond te krijgen.

Dat lukte niet helemaal. De ploeg liet meer werklust zien dan voor de rust, het probeerde wel degelijk terug te komen in de wedstrijd. De overtuiging leek echter te ontbreken, en van vlot lopende combinaties kwam het nauwelijks. Pech was er voor Daan Nijboer, die een fraaie kopbal op de lat zag eindigen. Steenwijkerwold, waar met name hun beweeglijke nummer 10 lastig onder controle te krijgen was, kwam er een paar keer snel uit, maar dan was er altijd nog Maikel Bouma die na een blessure zijn rentree maakte en dat uitstekend deed! Een compliment waard!

Cruciaal was het moment in de 73minuut toen Daan Nijboer zich handig vrij had gelopen en via een fijnzinnig passje een vrije doortocht richting doel kreeg geboden, maar een halt werd toegeroepen door de opzichtig vals vlaggende Steenwijkerwoldse grensrechter. Dat het een bewust foute beslissing was bleek wel uit de slinkse lach op zijn gezicht – op heterdaad betrapt! Toch jammer dat sommige ploegen niet met een vaste, vertrouwde grensrechter werken die fair play wat hoger in het vaandel heeft staan.

Terug naar het spel van Creil-Bant, want daar gaat het uiteindelijk om. Er zit veel meer voetbal in deze ploeg dan vandaag, en in iets mindere mate ook vorige week, op de mat werd gelegd. Het zit er wel in, maar het komt er even niet uit. En zo ging deze laatste wedstrijd van de najaarscompetitie roemloos met 1-0 verloren. Geen wedstrijd waar de toeschouwers het warm van zullen hebben gekregen.

Voor de technische staf is er genoeg huiswerk voor in de winterstop. Een paar mooie oefenwedstrijden tegen geschikte tegenstanders, wat actie op het gebied van teambuilding en goede, gerichte trainingen kunnen dit team naar een hoger niveau tillen. En wat ook zeker zal helpen is dat alle spelers weer helemaal fit worden, want het aantal deels en niet fitte spelers tijdens deze najaarscompetitie heeft zeker niet geholpen.  Teveel blessures, waardoor er te vaak geïmproviseerd moest worden. De winterstop geeft iedereen de gelegenheid om weer helemaal te herstellen, zodat bij de hervatting van dit voetbaljaar eindelijk weer eens de sterkste formatie kan worden opgesteld.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren