Foto: Heerlijke pot voetbal Creil-Bant JO19-1 eindigt in gelijkspel

Heerlijke pot voetbal Creil-Bant JO19-1 eindigt in gelijkspel

Zaterdag kwam het hoog geklasseerde VENO op bezoek in Creil. Het belang van de wedstrijd was de spelers van Creil-Bant vooraf goed ingeprent en vanaf de aftrap was duidelijk dat iedereen er zich goed van doordrongen was. Het tempo zat er goed in, de thuisploeg oogde scherp, zat er fel op en kende een flinke drang naar voren. Dit leidde tot een eerste kwartier waarin een hoop gebeurde. Creil-Bant zorgde daarin voor het meeste gevaar, in de vorm van een afstandsschot van Timo Timmermans dat uiteenspatte op de lat, een grote kans voor Roy Maas, Max Bouma die een inzet via de binnenkant van de linkerpaal uit het doel zag caramboleren en aan de andere kant een schot van VENO dat rakelings over zeilde en een inzet van de bezoekers die vakkundig werd gepareerd door doelman Maikel Bouma. En dat was nog niet alles, want scheidsrechter Atsma had na 10 minuten de Vollenhover doelman met rood naar de kant moeten sturen toen deze het gevaar van de doorgebroken Roy Maas ruim buiten het zestienmetergebied met een opzichtige handsbal onschadelijk maakte. De arbiter besloot het bij een vrije trap te houden.

Creil-Bant en VENO waren nog lang niet uitgeraasd na de veelbewogen openingsfase. De thuisspelende formatie was dominant als het gaat om het aantal kansen en had zichzelf moeten belonen in de vorm van een paar doelpunten. Roy Maas bewees zijn waarde als spits, want met zijn snelheid en balbeheersing vormde hij een ware plaag voor de defensie van de Vollenhovenaren. Maas dook dan ook meerdere malen in kansrijke positie op voor het doel, maar hij verzuimde zijn ploeg op voorsprong te zetten. Een aantal prima uitgespeelde aanvallen werd gecombineerd met veel ballen diep waar de aanvallers van Creil-Bant doorgaans wel raad mee weten. Kansen voor Roy Maas dus, maar ook Jaimy Vermaire had zijn teamgenoten een groot plezier kunnen doen door een grote kans tussen de palen te schieten. Kansen te over dus, maar als je ze zelf niet maakt… En dat scenario deed zich gelden toen enkele minuten voor rust enigszins tegen de verhouding in VENO scoorde. Een lange bal van achteruit werd op waarde geschat door een VENO-aanvaller, het Creil-Banter middenveld en de verdediging stond verkeerd en zo kon het gebeuren dat beide ploegen met een 0-1 stand op het scorebord aan de thee gingen.

In de tweede helft geen omzettingen. Trainer Beekman en leider Van Wegen hadden er in de rust op gehamerd erg tevreden te zijn over het vertoonde spel en hun spelers op het hart gedrukt om met hetzelfde vertrouwen als voor de rust aan het tweede deel van de wedstrijd te beginnen. En dat vertrouwen werd beloond, want vijf minuten na rust werd Roy Maas weggestuurd door Timo Timmermans. Een uitstekende pass, want de verdediging lag helemaal open en Maas kreeg een vrije doortocht richting doel. Deze keer vergat de rappe aanvaller zichzelf niet te belonen; hij schoof de bal beheerst binnen: 1-1!

Nu brak er een fase van tien minuten aan waarin Creil-Bant de bezoekers de duimschroeven behoorlijk strakker aandraaiden. Dit vertaalde zich in een schot van Max Bouma – na goed terugleggen door Jorik de Boer – en een grote kans voor Mick de Boer waarop de VENO-doelman een antwoord had in de vorm van een prima save. De Creil-Banter aanvallen brachten VENO aan het wankelen, maar de Vollenhovenaren hielden stand. Sterker nog, de rollen keerden wat om en VENO nam meer het initiatief. Dit werd mede veroorzaakt door wat slordigheden aan de kant van de thuisploeg. Tot echt uitgespeelde kansen leidde de opleving van de bezoekers niet, maar verdedigend moest Creil-Bant even aan de bak. Net toen het allemaal wat leek te bedaren en de gastheren weer de overhand begonnen te krijgen kreeg Creil-Bant het deksel op de neus. Doordat een luchtduel niet werd aangegaan kon een VENO-aanvaller aan de linkerkant zomaar doorlopen richting het doel. De speler aarzelde niet en schoot de bal gedecideerd in de verre hoek: 1-2. Wederom tegen de verhoudingen in, en een treffer die niet had mogen vallen. Met nog tien minuten officiële speeltijd was er geen tijd om te treuren, en dat beseften de spelers van Creil-Bant. Tegelijkertijd gold dat VENO er alles aan deed om de overwinning veilig te stellen. De verdediging hield aardig stand, er werd weinig meer weggeven. Tussendoor moest Maikel Bouma zijn ploeg nog een keer in de wedstrijd houden toen een Vollenhovenaar in kansrijke positie uithaalde. De redding van Bouma was er echter eentje die er zijn mocht, en zo mocht Creil-Bant blijven hopen op een bevredigend resultaat. En dat kwam er, want in blessuretijd mocht Max Bouma vanaf zo’n 25 meter aan de rechterkant van het veld aanleggen voor een vrije trap. De keeper stond iets voor het doel uit, en zag de bal op magistrale wijze over hem heen zeilen. De bal vloog in de verre hoek en de treffer werd gevierd alsof het een winnend doelpunt betrof. Er mocht nog worden afgetrapt door VENO, maar enkele seconden later blies scheidsrechter Atsma op zijn fluit voor het eindsignaal. Einduitslag 2-2, een resultaat waar beide ploegen vrede mee konden hebben. De achterstand op de nummers twee en drie (Flevo Boys JO19-3 en VENO JO19-1) blijft overbrugbaar. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen SC Emmeloord JO19-2.

Het vertoonde spel tegen VENO stemde de technische staf zeer tevreden. De wedstrijd was dan ook een goede graadmeter om te zien hoeveel progressie er dit seizoen is geboekt. Aan het begin van het seizoen werd er nog kansloos met 4-0 bij VENO verloren. Creil-Bant JO19-1 liet zich destijds afbluffen, was fysiek en conditioneel niet in staat om de Vollenhovenaren bij te benen en speelde zonder vertrouwen. Hoe anders was dit tijdens deze ontmoeting, ruim vijf maanden later. Er staat een (h)echt team dat met overtuiging speelt en waar het voetballende vermogen nog steeds toeneemt. Een groot compliment naar de spelers toe, maar de wedstrijd kan ook worden beschouwd als een compliment voor de trainers. En er zit nog rek in de spelersgroep, hopelijk krijgt dit goede resultaat een goed vervolg tijdens de komende wedstrijden.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren