Foto: Derby eindigt in Creil-Banter voordeel

Derby eindigt in Creil-Banter voordeel

Zaterdag 10 december stond voor Creil-Bant JO19-1 al weer de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Op het Creiler kunstgras was buurman Espel JO19-1 de tegenstander, veel was er dan ook niet voor nodig om de spelers optimaal gemotiveerd te krijgen. Wel waren er vooraf enige zorgen, want de ziekenboeg zat behoorlijk vol. Tot de afwezigen behoorden Filip Monster, Mick de Boer, Sven van der Wekken en Roy Maas. Gelukkig was Michel Maas wel beschikbaar, speciale dank hiervoor aan Creil 2. De snelle Maas werd meteen ingezet als centrale middenvelder, aanvoerder Max Bouma verhuisde hierdoor naar de positie van rechtermiddenvelder.

Creil-Bant JO19-1 trok meteen ten strijde en al binnen twee minuten was de ploeg dichtbij de openingstreffer. De in de spits geposteerde Han Holstein wachtte een fractie te lang met uithalen en zag zijn kans zodoende in rook opgaan. Nadat de gevaarlijke spits van Espel, Kevin Reyneveld, zijn ploeg bijna op voorsprong had gezet was het na iets meer dan 20 minuten alsnog Han Holstein die Creil-Bant aan de leiding bracht. Holstein werd weggestuurd op links, omspeelde een tegenstander en schoot heel beheerst binnen. Een prima doelpunt, en 1-0 voor de gastheren. Nu brak er een fase aan waarin de thuisploeg een aantal uitstekende aanvallen produceerde. Eentje lichten we er even uit: centrale verdediger Quinten van Eijk stuurde met een loepzuivere pass de snelle Jorik de Boer weg, die op zijn beurt een voorzet op maat gaf op Max Bouma, Bouma gaf voor op Han Holstein die de bal net over het doel kopte. Niet veel later een tweetal grote kansen voor Creil-Bant achter elkaar: eerst Han Holstein die de bal net voorlangs mikte, gevolgd door een poging van Jaimy Vermaire die de bal eveneens voor het doel langs zag schuiven.

En toen was daar, ondanks de ruime hoeveelheid kansen aan Creil-Banter kant, ineens de 1-1. Het was Kevin Reyneveld die werd weggestuurd en iedereen te snel af was. In een rechtstreeks duel met doelman Maikel Bouma faalde hij niet. Espel stichtte nu plotseling nog meer gevaar: tot twee keer toe was Reyneveld de aangever maar gelukkig voor alles wat Creil-Bant is werd dit voorwerk niet vakkundig afgerond. Toch viel enkele minuten voor de pauze de 1-2, een schot vanuit de tweede lijn leek niet geheel onhoudbaar maar verschalkte de enigszins verrast lijkende doelman Bouma toch. Creil-Bant had weliswaar meer grote kansen gecreëerd, maar Espel ging met een voorsprong de rust in.

In de rust werden bij het team van Creil-Bant JO19-1 de puntjes op de i gezet, iedereen was ervan overtuigd dat de drie punten nog binnen handbereik lagen. De ploeg kwam dan ook fel de kleedkamer uit. Het eerste wapenfeit was nog voor Espel – kopbal Kevin Reyneveld die naast het doel verdween – maar daarna was het Creil-Bant dat zich liet gelden. In de 50e minuut viel de verdiende 2-2, een doelpunt zoals trainer Beekman en leider Van Wegen het graag zien. De Espeler verdediging werd fel onder druk gezet door de Creil-Banter aanvallers, met als gevolg dat deze flink in de problemen raakte. Uiteindelijk was het Han Holstein die de bal bij Jaimy Vermaire bezorgde. Vermaire had de tegenstander door het doorjagen ook al danig in de war gebracht en rondde keurig af. Een doelpunt waarvan Creil-Bant er dit seizoen meer kan maken: fel druk zetten loont!

Circa twintig minuten na rust was doelman Maikel Bouma betrokken bij een cruciaal moment: hij maakte een razendsnelle Espeler counter-uit-het-boekje onschadelijk door zich met lijf en leden voor de bal te werpen. Een formidabele redding! Drie minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip toen Jaimy Vermaire het scoren onmogelijk werd gemaakt door een verdediger van Espel. Max Bouma nam plaats achter de bal en schoot feilloos binnen: 3-2. De laatste twintig minuten kwam vooral neer op overleven en de voorsprong op het scorebord houden. Er volgden nog enkele goede mogelijkheden voor Espel, maar het Creil-Banter defensieve blok bleek hecht genoeg om stand te houden. Het centrale verdedigingsduo Quinten van Eijk-Timo Timmermans beleefde een prima middag! Toen scheidsrechter Wuestenink na ruim 90 minuten affloot was er gejuich bij Creil-Bant. De ploeg sloot op een mooie manier de eerste seizoenshelft af, een periode waarin er een hoop progressie is gemaakt. Na de winterstop (9 januari beginnen de trainingen weer) is het tijd voor een volgende stap, er zit nog veel rek in deze groep!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren