Foto: Debuutwedstrijd met twee gezichten eindigt in Creil-Banter voordeel

Debuutwedstrijd met twee gezichten eindigt in Creil-Banter voordeel

Creil-Bant JO19-1 maakte gisteren zijn competitiedebuut in de 1klasse en stapte na 90 minuten het veld af met een 3-1 overwinning. Tot zover het goede nieuws, want de thuiswedstrijd tegen SVM JO19-1 liet ook zien dat er nog een hoop werk te verrichten is voor het team. In de tweede helft zakte het niveau ver terug. Maar de eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat het spel voor rust eigenlijk nog best in orde was.

En dat is toch een beetje het beeld dat we in de bekerwedstrijden ook al terugzagen. De ploeg slaagt er wekelijks in een goede helft te spelen, maar dat zal deze competitie niet genoeg blijken te zijn. Zaterdag tegen SVM kwam het team er nog wel mee weg. In de eerste helft kwam Creil-Bant al vroeg op voorsprong, toen na ruim tien minuten Maarten te Vaarwerk voor de openingstreffer zorgde. Een vrije trap van achteruit werd op waarde geschat door Daan Nijboer, die het zicht van de Marknesser doelman ontnam. Te Vaarwerk reageerde attent toen de bal vervolgens voor zijn voeten belandde en tikte beheerst binnen: 1-0. Creil-Bant bleef in de eerste helft de dominerende partij, met vooral veel gevaar vanaf de linkerkant, waar met Stef van der Wal, Niek Oijevaar en Tieme Kramer sprake was van een prima bezetting. In de 20eminuut was hier een mooi voorbeeld van, toen er een fraaie aanval op de mat werd gelegd die liep via Niek Oijevaar en Tieme Kramer, uit een goede voorzet van de laatste haalde Daan Nijboer de trekker over, maar de keeper bracht redding. Na ruim een half uur spelen was het weer Daan Nijboer die zich liet gelden, na goed instappen van Joost Beugels werd hij in kansrijke positie aangespeeld, maar de SVM-doelman wist de poging van Nijboer wederom te pareren. Enkele minuten erna was het alsnog raak voor Nijboer, die na een uitstekende actie van de opkomende Stef van der Wal de bal in bezit kreeg en keurig binnenschoot: 2-0 voor Creil-Bant JO19-1 door een treffer van Daan Nijboer. En met deze stand leek de rust te worden bereikt, er was geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, waar de verdediging heel beheerst alles onder controle had en doelman Kristian van der Beek eigenlijk amper werk hoefde te verrichten. Daarom was het ook zo zuur dat uit een momentje van onachtzaamheid SVM op slag van rust ineens de 2-1 binnenschoot. Niet handig.

Wat helemaal niet handig was, was de manier waarop Creil-Bant JO19-1 de tweede helft begon. De eerste tien minuten waren compleet het tegenovergestelde van hoe gecontroleerd de ploeg voor rust speelde. SVM JO19-1 had plots in de gaten dat er wel wat te halen viel en Creil-Bant begon te schutteren. Paniek om niks, maar het leidde wel tot een paar dotten van kansen voor de gasten. Gelukkig voor Creil-Bant JO19-1 bracht de paal een keer redding en liep het voor de rest met een sisser af. Na een kwartiertje in de tweede helft kwam de thuisploeg weer wat meer onder de druk vandaan. SVM had de beschikking over slechts een wisselspeler en dat deed de ploeg uit Marknesse geen goed. De krachten vloeiden weg bij de Marknessenaren. Intussen bleef het spel van Creil-Bant rommelig. Passes kwamen niet aan, overtuiging in de duels leek te ontbreken en de organisatie was soms ver te zoeken. Creil-Bant kreeg ondanks het matige spel na rust toch nog een paar goede kansen, waaronder eentje voor Joost Beugels die uit een goede voorzet van Tieme Kramer te hoog mikte. Intussen was ook Karsten de Jong in de ploeg gekomen, als een soort supersub werd hij in de spits geposteerd. En warempel, zo’n tien minuten voor tijd bracht hij – na kort ervoor ook al gevaarlijk te zijn geweest – de bevrijdende 3-1 op het scorebord door heel netjes binnen te tikken na prima voorwerk van de goed spelende Daan Dirkmaat. De 3-1 betekende tevens de eindstand toen de strak leidende scheidsrechter Atsma voor het laatste fluitsignaal blies. Op zich een prima resultaat, maar het was net zoals de bekerwedstrijden weer een wedstrijd met twee heel verschillende gezichten.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Ruinerwold JO19-1 (aftrap 14.00 uur). Op bezoek in het Drentse land mag Creil-Bant JO19-1 dan laten zien dat het ook in staat is om twee goede helften af te leveren. Op basis van het beschikbare spelersmateriaal zou dat zeker moeten kunnen!

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren