Foto: Creil-Bant JO19-1 zet eersteklasser VENO opzij

Creil-Bant JO19-1 zet eersteklasser VENO opzij

Een opgetogen stemming na afloop in de kleedkamer. Vrolijke gezichten en een voldaan gevoel kenmerkten de sfeer. Creil-Bant JO19-1 had even ervoor eersteklasser VENO JO19-1 geklopt, een mooi resultaat voor het team. Ook de leiding had genoten, de manier waarop de ploeg uit Vollenhove opzij werd gezet geeft veel vertrouwen voor de komende voorjaarscompetitie.

Stevig voetbal tegen een fysiek sterke tegenstander: Nog niet zo heel lang geleden was dat vaak niet aan Creil-Bant-teams besteed, maar de A-junioren lieten zien dat ze ook op dit gebied flinke stappen hebben gemaakt. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat er meer werd gevraagd dan alleen zo goed mogelijk proberen te voetballen, in de wedstrijdbespreking vooraf was hier al op gehamerd. Creil-Bant JO19 moest het stellen zonder Niels Scholtens en Tieme Kramer (met Bant 1 mee) en Karsten de Jong (geblesseerd), daarom waren B-junioren Joost Beugels, Niek Oijevaar en Stef van der Wal bij de selectie gehaald. En daar zou de ploeg veel plezier aan beleven!

Hoewel het een oefenwedstrijd betrof kletste VENO er zoals verwacht flink in, en probeerde het continu druk te zetten op de helft van de Creil-Bant. Dat ondanks die druk juist de thuisploeg op 1-0 kwam door een doelpunt van Joost Beugels was wat tegen de verhouding in. Voor rust volgde er na de wat onverdiende voorsprong een aantal grote mogelijkheden voor de Vollenhovenaren, maar het was vooral doelman Rens Harkema die zijn ploeg op de been hield met fantastisch keeperswerk. Dankzij hem kon er met een 1-0 voorsprong worden gerust.

In de rust bleek dat Frank Bosma wat last had van zijn enkel, om geen risico te nemen werd hij vervangen door Stef van der Wal. Ook Niek Oijevaar en Daan Nijboer werden ingebracht. De leiding was tevreden over de manier waarop het elftal zich de eerste helft had geweerd, maar door zorgvuldiger met het balbezit te zijn (vooral in de omschakeling van verdedigen naar aanval) en meer met elkaar te communiceren was er meer mogelijk dan wat de ploeg voor de rust had laten zien. Deze aanwijzingen werden goed opgevolgd, waardoor er beter partij werd geboden. Dit leidde tot meer kansen voor Creil-Bant, al ontsnapten de gastheren aan de 1-1 toen VENO een kopbal de lat zag raken. Vlak daarna viel de 2-0, het was Joost Beugels die op het middenveld een fout van de tegenstander afstrafte, de verdediging te slim af was en beheerst afrondde.

Na de 2-0 zag VENO zich genoodzaakt om nog meer vooruit te voetballen, hierdoor ontstond er veel ruimte voor Creil-Banter aanvallen. En die kwamen er dan ook, vergezeld van een paar grote kansen op de 3-0. De snelle Maarten te Vaarwerk vocht als rechtsbuiten mooie duels uit met zijn (bijna) even snelle tegenstander, Bart Rigterink kende een goede invalbeurt maar had de pech uit te glijden toen hij dacht te gaan scoren en dubbele pech toen hij even later met een knieblessure het veld moest verlaten. Het zag er niet goed uit, maar het laatste nieuws is dat het gelukkig mee lijkt te vallen. In de slotfase maakte VENO uit een voorzet van links toch nog een doelpunt en kwam het terug tot 2-1, het was nu voor Creil-Bant nog even alle hens aan dek. Aanvoerder Timo Timmermans ging voorop in de strijd en sleepte zijn team met een aantal puike verdedigende acties door de belegering van de Vollenhovenaren heen. Daarbij sprak vooral een snoeiharde tackle op de bal tot de verbeelding, hard maar fair. De prima fluitende scheidsrechter Martijn Kramer voelde het goed aan en liet veel toe, maar na de 2-0 achterstand was het humeur van enkele VENO-spelers niet al te best waardoor er een aantal keer een brandje geblust moest worden.

Hoewel VENO in de laatste minuten nog vol voor de gelijkmaker ging waren de beste kansen voor Creil-Bant. Jaimy Vermaire was dichtbij de 3-1 na een goede actie van Daan Nijboer, en diezelfde Vermaire stond aan de wieg van nog een grote mogelijkheid. Hoewel het nog even spannend werd trok Creil-Bant op karakter de 2-1 de overwinning over de sleep. Een mooi resultaat voor het team dat een compliment verdient voor de manier waarop het een lastige tegenstander tegemoet trad. Je niet laten afbluffen, maar er zelf een flinke schep bovenop te doen. Deze zelf afgedwongen zege op een eersteklasser biedt perspectief voor de competitie die over een paar weken van start gaat.

Naast het lezen van dit verslag zijn er ook foto’s om je nog een beter beeld te vormen van deze mooie zaterdagmiddag. De foto’s zijn gemaakt door Diede Beugels.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren