Foto: Creil-Bant JO19-1 te sterk voor RVC/Langweer

Creil-Bant JO19-1 te sterk voor RVC/Langweer

Het was even voorbij kwart over twaalf toen er zaterdag in Creil werd afgetrapt. De paraplu’s konden worden dichtgeklapt, want na een drijfnatte ochtend hield het precies op tijd op met regenen. Creil-Bant JO19-1 ontving vandaag RVC/Langweer JO19-1. Na twee gelijke spelen en een nederlaag zouden drie punten deze middag heel welkom zijn.

In de voorjaarscompetitie waarin beide ploegen uitkomen is het onderlinge krachtverschil tussen de zes deelnemende teams erg klein. Daardoor zijn de toeschouwers wekelijks verzekerd van een spannende pot voetbal. Meevaller voor de thuisploeg was dat Niek Oijevaar, die eigenlijk met Creil 1 zou meedoen, op het laatste moment toch beschikbaar bleek te zijn omdat de wedstrijd in Sloten was afgelast. Vanuit de JO17-1 zaten Daan Dirkmaat en Ludo Derks bij de selectie. Creil-Bant JO19-1 heeft al een tijdje te maken met enkele afwezigen, dus hun aanwezigheid was zeer gewenst.

Dan naar de wedstrijd. In de eerste twintig minuten ging het gelijk op, met over en weer weinig uitgespeelde aanvallen. Bij Creil-Bant stond de organisatie achterin goed, het was voor RVC/Langweer lastig om het zestienmetergebied van de gastheren te bereiken. De eerste echt goed gelukte aanval voor de thuisploeg viel na iets meer dan 20 minuten te noteren. Niek Oijevaar was het eindstation, hij zag zijn inzet vanaf links door de keeper worden gestopt. Niet veel later werd er gefloten voor een handsbal van één van de centrumverdedigers van RVC/Langweer. Jarno Slump was slim en nam de vrije trap heel gauw, bij de bezoekers was de organisatie helemaal weg en daarvan kon de door Slump weggestuurde Maarten te Vaarwerk profiteren. Oog in oog met de Friese doelman bleef hij rustig en schoot de bal beheerst binnen: 1-0 voor Creil-Bant JO19-1. Een paar minuten later had ook de 2-0 al kunnen vallen, toen Maarten te Vaarwerk was weggestuurd na een fraaie pass van Niek Oijevaar. Deze keer zag de snelle rechtsbuiten zijn poging echter naast het doel belanden. Creil-Bant bleef voor de rust de bovenliggende partij, de Friese tegenstander creëerde weinig.  Vijf minuten voor de pauze vielen er nog twee grote kansen voor Creil-Bant JO19-1 te noteren. Eerst wist de van achteruit opgestoomde Stef van der Wal de doelman in een rechtstreekse confrontatie niet te verschalken, vlak daarna zag Jarno Slump zijn schot net over het doel verdwijnen.

Met een minimale voorsprong van een doelpunt ging Creil-Bant JO19-1 aan de thee. De ploeg werd erop gewezen dat het makkelijker moest gaan voetballen, meer combinatiespel zou leiden tot meer goed uitgespeelde aanvallen. Daan Dirkmaat en Ludo Derks werden in de ploeg gebracht. Vlak na rust liet eerstgenoemde gelijk van zich spreken, door met een prima pass Mathijs Wink weg te sturen. Wink kwam op de keeper afgerend en leek de voorsprong te gaan vergroten, maar hij raakte de bal net niet helemaal lekker waardoor de Friese sluitpost een antwoord had. Circa tien minuten na rust viel de 2-0 alsnog. Centrumspits Jarno Slump hield de bal even bij zich en stuurde vervolgens op exact het juiste moment Tieme Kramer de zestien in, die op zijn beurt het hoofd koel hield en feilloos binnenschoot. Slump was een minuut of vijf later bijna zelf doelpuntenmaker, toen hij vanuit een ingooi de bal in een keer op de slot nam en het schot maar net over het doel zag zeilen. Aan de andere kant van het veld moest keeper Rens Harkema een keer redding brengen, maar voor de rest beleefde hij tot dan toe een vrij rustige middag. Twintig minuten voor tijd viel de 3-0, en daarmee ogenschijnlijk de beslissing, toen Mathijs Wink resoluut binnenschoot. De treffer werd voorafgegaan door een fijne pass van Daan Dirkmaat op Niek Oijevaar, die op zijn beurt het overzicht behield en Wink helemaal vrij zag staan.

Met nog een kwartier te gaan viel opeens de 3-1 door een misverstand in de Creil-Banter achterhoede. De organisatie was even ver te zoeken en daar profiteerde RVC/Langweer van: 3-1. Geen reden tot paniek bij Creil-Bant, de marge was immers nog twee. De thuisploeg kreeg vervolgens nog een aantal grote kansen om de score weer op te voeren, maar Daan Dirkmaat had zijn vizier niet helemaal op scherp staan, hij was het eindstation van enkele fraaie aanvallen maar wat ongelukkig in de afwerking, en Tieme Kramer slaagde er ook niet in een grote kans te verzilveren. Hierdoor bleven de bezoekers hoop houden op een goed resultaat. Toen in de negentigste minuut nog de 3-2 viel, leek Creil-Bant zich nog echt zorgen te moeten gaan maken. Gelukkig was er voor RVC/Langweer te weinig tijd om nog te strijden voor een punt. Het bleef bij 3-2 en zodoende pakte Creil-Bant JO19-1 de eerste overwinning in de voorjaarscompetitie. De ploeg had het een stuk minder spannend kunnen maken door zorgvuldiger met de kansen om te springen, daar staat tegenover dat doelman Rens Harkema in de slotfase nog een paar keer reddend moest optreden. Hoe dan ook, drie punten voor Creil-Bant JO19-1 en daar was het om te doen.

Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Steenwijkerwold JO19-1. Dan zal er naast goed voetbal ook opgestroopte mouwen van de spelers van Creil-Bant worden verlangd, het belooft een spannende clash te worden

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren