Foto: Creil-Bant JO19-1 tankt vertrouwen in Marknesse

Creil-Bant JO19-1 tankt vertrouwen in Marknesse

Afgelopen woensdag speelde Creil-Bant JO19-1 de eerste van drie doordeweekse inhaalwedstrijden die er op het programma staan. Het bezoek bij laagvlieger SVM JO19-2 betekende een mooie gelegenheid om het goede gevoel weer te pakken te krijgen, want de uitwedstrijden tegen Nagele JO19-1 en koploper Urk JO19-2 waren niet bepaald om over naar huis te schrijven. Alle reden om weer aan het vertrouwen te werken dus!

Creil-Bant begon sterk en was de eerste twintig minuten heer en meester. Wel vergat de ploeg op voorsprong te komen. Al na twee minuten nam Max Bouma de bal in één keer op de slof uit een hoekschop van Jaimy Vermaire, maar hij zag zijn poging naast het doel belanden. Een minuut of vijf later waren de rollen precies andersom: Vermaire werd weggestuurd door aanvoerder Bouma, kwam oog in oog met de Marknesser doelman te staan maar slaagde er niet in de bal in het doel te werken. Wel een prima aanval. Creil-Bant bleef de dominante partij en had de organisatie goed op orde, maar het tempo en de goede aanvallen werden wel wat minder. Rond de 20e en 25e minuut waren er nog wel grote kansen voor Mick de Boer en Jaimy Vermaire, maar beide keren werd daar niet koelbloedig genoeg omgesprongen. Waar bleef nou dat doelpunt? Zo duidelijk een maatje te groot zijn voor de tegenstander, maar na een half uur nog altijd die hatelijke 0-0 op het scorebord. In de 32e minuut werd de ban dan toch gebroken: Een mooi uitgespeelde aanval via Varney Sesay en Max Bouma eindigde bij de als spits opgestelde Mick de Boer die de bal koeltjes binnenschoot: 0-1.

Zoals gezegd werd er de eerste helft best aardig gevoetbald, maar in de duels met de directe tegenstander mogen sommige spelers nog wel wat extra overtuiging leggen. Niet van dat benauwde! SVM kwam naarmate de rust naderde wel steeds meer onder druk te staan. Jaimy Vermaire had een goede voorzet in huis en vond Varney Sesay, die zijn kopbal net over het doel zag verdwijnen. Op slag van rust dan toch de 0-2, het was wederom Mick de Boer die voor het doelpunt tekende, na een uitstekende pass vanuit de Creil-Banter verdediging, verzorgd door Filip Monster. De Boer legde een Marknesser verdediger in de luren en kon daarna rustig afronden.

In de tweede helft was Creil-Bant op stoom geraakt en moest SVM steeds verder terug. Meer doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Vijf minuten na de pauze zagen de gasten een uitstekende aanval beloond worden door de goed doorgelopen Varney Sesay, die hiermee voor de 0-3 zorgde. Enkele minuten na dat doelpunt werd SVM plotseling twee keer achter elkaar gevaarlijk, maar beide momenten trad doelman Maikel Bouma op met twee goede reddingen. Hiermee was het Marknesser kruit ook wel verschoten, en stond niets Creil-Bant in de weg om nog wat verder aan het doelsaldo te werken. Mick de Boer liet zien de spitspositie prima te kunnen invullen door na een uur speeltijd zijn derde te maken. Aan de treffer ging een schot van Jaimy Vermaire vooraf die nog gekeerd kon worden door de SVM-keeper, maar vervolgens behield Vermaire het overzicht en bezorgde hij de bal bij De Boer die dit buitenkansje niet liet liggen. Na drie treffers van Mick kon broer Jorik niet achterblijven, circa 20 minuten voor tijd stelde Max Bouma de rechtsbuiten in staat om geheel vrij voor het vijandige doel op te duiken, ook deze kans werd benut en zo zette Jorik de Boer zijn ploeg op een 0-5 voorsprong. Vijf minuten voor tijd deed ook Max Bouma nog een duit in het zakje door een prachtige pass van Mick de Boer op waarde te schatten. Bouma kon zodoende doorlopen op het Marknesser doel en schoot de bal middels een mooie carambole via de linkerpaal binnen. Hiermee was ook de einduitslag bepaald: 0-6 voor Creil-Bant JO19-1.

Zaterdag 22 april is Creil-Bant JO19-1 vrij, de eerstkomende competitiewedstrijd is dinsdag 25 april bij SC Emmeloord JO19-2, de aftrap is om 18.45 uur.

 

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren