Foto: Creil-Bant JO19-1 pakt draad weer op in Nagele

Creil-Bant JO19-1 pakt draad weer op in Nagele

Na de kansloze verliespartij tegen koploper MSC JO19-2 vorige week kregen de voetballers van Creil-Bant JO19-1 zaterdag in Nagele de kans om zich te revancheren. En dat lukte behoorlijk, want na 90 minuten voetballen verlieten beide ploegen het veld met een 1-4 overwinning voor de Creil-Banter formatie. En afgezien van de laatste twintig minuten speelde het winnende team een goede wedstrijd, met vooral het tweede deel van de eerste helft als hoogtepunt.

Tot dusverre is Creil-Bant JO19-1 aan een prima seizoen bezig, waarin vooral overwinningen worden geboekt. De vraag was dan ook hoe de ploeg voor de dag zou komen na de zeperd van vorige week. Tegenvaller was dat Frank Bosma teveel last had van een heupblessure om te kunnen spelen, een flinke aderlating. Dit werd in de eerste helft opgelost door Niels Scholtens centraal achterin naast Timo Timmermans te posteren, maar laatstgenoemde kon maar een helft meespelen om daarna aan te sluiten bij Creil 1. Gelukkig kon Creil-Bant wel een beroep doen op Max Bouma, die als A-junior tegenwoordig in Bant 1 speelt. Hij nam de plek centraal op het middenveld in. Creil-Bant begon wat aarzelend, liet de bal rond gaan maar stond ook toe dat Nagele aanvallende aspiraties kon tonen. Na een minuut of tien trok Creil-Bant het initiatief meer naar zich toe. De eerste echt goede aanval die op de mat werd gelegd liep via Tieme Kramer en Mick de Boer, laatstgenoemde bood Tieme Kramer een grote kans maar de voor het eerst als centrumspits spelende topscorer wist deze niet in een doelpunt om te zetten. Even later rukte aanvoerder Timmermans op door het veld over te steken om vervolgens af te leggen op Kramer, die een schot van afstand niet ver over het doel zag verdwijnen. Even later moest linksback Bart van der Wal reddend optreden toen Nagele dreigde te scoren. Creil-Bant zag nog een doelpunt wegens hands afgekeurd worden, maar na een klein half uur was de ban eindelijk gebroken. Het doelpunt kwam wat gelukkig tot stand, want de inzet van Max Bouma werd van richting veranderd door een Nageler verdediger. Lelijke doelpunten tellen ook, dus verscheen er een voorsprong van Creil-Bant op het denkbeeldige scorebord.

Ruim twee minuten na de openingstreffer kwam Creil-Bant al op 0-2. Uitstekend werk van Tieme Kramer – die goed doorzette – ging aan het doelpunt vooraf, dat beheerst werd binnengeschoten door Daan Nijboer. Er volgden nog een aantal fraaie aanvallen van Creil-Bant, dat wellicht de wedstrijd voor de rust al had moeten beslissen. Tot tevredenheid van trainer Harm-Jan Stuiver speelde de ploeg echter verzorgd voetbal met veel variatie, en werd de lange bal niet te vaak gehanteerd. Jaimy Vermaire was aan de linkerkant een paar keer betrokken bij een goede aanval, en Tieme Kramer hield de defensie van Nagele flink bezig. In de rust werd er achterin noodgedwongen een omzetting gedaan: Omdat Timo Timmermans met Creil 1 mee ging werd de snelle Maarten te Vaarwerk centraal achterin neergezet. Daarnaast moest Mick de Boer de wedstrijd voor gezien houden wegens een opspelende enkelblessure. Trainer Stuiver hamerde erop dat de afstand tussen verdediging en middenveld wel wat kleiner mocht, zodat de opbouw nog makkelijker verloopt. Dit blijft ook de komende wedstrijden een punt van aandacht.

In het eerste deel van de tweede helft ging Creil-Bant door waar het gebleven was: verzorgd voetbal spelen, dit gebeurde voor het grootste deel op de helft van Nagele. Drie minuten na rust werd de wedstrijd beslist, rechtsback Silvan Wisse was mee opgekomen en bediende met een magnifieke voorzet Tieme Kramer, die resoluut binnenschoot (het was alweer zijn negende treffer van de competitie!). Een aanval uit het boekje! De gasten bleven dominant spelen en Nagele had het moeilijk. Jaimy Vermaire was enkele malen gevaarlijk, onder meer met een schot van grote afstand (zeilde maar net naast) en met een inzet in het zestienmetergebied die door een Nageler verdediger werd geblokkeerd. Daan Nijboer liet zien steeds beter in vorm te komen door voor de 0-4 te tekenen. Heel makkelijk schoot hij de bal in de verre (linker)hoek, een mooi doelpunt! Er volgden nog enkele goede aanvallen, onder meer via Bart Rigterink en wederom Jaimy Vermaire, maar langzaam maar zeker werd het spel rommeliger. Ook zaten sommige spelers van Creil-Bant er zichtbaar doorheen, wat het spelniveau ook niet bepaald omhoog hielp. Vanuit het niets kwam Nagele dan ook tot scoren, ruim twintig minuten voor tijd stond het ineens 1-4. Een minuut later had het zomaar 2-4 kunnen staan, toen Creil-Bant net als bij het doelpunt van de thuisploeg, weer niet stond op te letten. Nagele ging er zowaar weer een beetje in geloven, want de ploeg had in de gaten dat het bij de tegenstander ineens niet zo lekker meer liep. Dat Niels Scholtens gewisseld moest worden – moest naar open dag nieuwe opleiding – werkte ook niet mee, er moest nu wel heel erg geïmproviseerd worden door de technische staf van Creil-Bant. Max Bouma en Maarten te Vaarwerk vormden het laatste kwartier het centrale verdedigingsduo, maar ook op het middenveld stond niet iedereen op zijn vertrouwde plek. Creil-Bant moest de laatste fase van de wedstrijd zien te overleven. Tien minuten voor tijd was er nog een levensgrote kans van Nagele, de bal werd echter hard over het doel geschoten. De laatste paar minuten liet Creil-Bant nog twee mooie aanvallen zien, maar het prima spelniveau van het eerste uur werd niet meer gehaald. Uiteindelijk kwam de ploeg echter zonder kleerscheuren de lastige fase door en kon het Nagele met een meer dan verdiende 1-4 overwinning verlaten.

Volgende week wacht de derby tegen Espel, thuis op eigen veld in Bant. Eerder in de beker speelde Creil-Bant een hele slechte wedstrijd in het buurdorp, eens kijken of komende zaterdag de revanche volgt. Het is te hopen dat er dan weer een beroep kan worden gedaan op het solide centrale verdedigingsduo Frank Bosma-Timo Timmermans, al was Niels Scholtens tegen Nagele achterin een waardige vervanger voor die eerste.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren