Foto: Creil-Bant JO19-1 komt goed uit de winterstop

Creil-Bant JO19-1 komt goed uit de winterstop

Zaterdag 2 februari 2019 was een gedenkwaardige dag. De eerste opstelling van het nieuwe jaar, de eerste vlagbeweging van grensrechter Luit Scholtens, de eerste vrije trap, de eerste wissel, maar bovenal de eerste keer dat de bal weer rolde voor Creil-Bant JO19-1 in wedstrijdverband. De oefenwedstrijd tegen Oldeholtpade JO19-1, een ploeg die de polderbewoners in de voorjaarscompetitie ook weer zullen tegen komen, was er eentje waar met plezier op kan worden teruggekeken, want het was een krachtmeting van twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren en er vol voor gingen om een bevredigend resultaat te behalen.

Een bonus voor Creil-Bant JO19-1 was dat Hugo Beugels (qua leeftijd gewoon een A-junior) kon aanschuiven, aangezien de wedstrijd van Bant 1 was afgelast en er zo snel geen tegenstander voor een oefenwedstrijd kon worden gevonden. Hij startte niet in de basis, maar werd na 25 minuten wel ingebracht. Dat was ook het moment dat Creil-Bant omschakelde van een 4-3-3 naar een 4-4-2 opstelling. De wedstrijd vroeg daar ook om, want Oldeholtpade was de eerste twintig minuten de bovenliggende partij geweest. Creil-Bant JO19-1 startte wat onwennig, en de gasten gaven juist vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter Paulusma vol gas. Dat resulteerde ook in een aantal grote kansen voor de ploeg uit Ooststellingwerf. Na een kwartier kwam Oldeholtpade dan ook terecht op voorsprong, toen een hoekschop goed binnen werd gewerkt door een behoorlijk vrijstaande Fries.

Op dat moment tegen de verhoudingen in, maar het gebeurde toch, kwam Creil-Bant al gauw weer op gelijke hoogte. Tieme Kramer schatte een pass van achteruit goed op waarde, wipte de bal over zijn tegenstander heen, snelde zich voorbij verdediger en keeper en prikte beheerst binnen. Een mooi doelpunt waarmee de stand op 1-1 werd gebracht. De omzetting van 4-3-3 naar 4-4-2 bleek goed uit te pakken, Hugo Beugels kwam naast jongere broer Joost centraal op het middenveld te spelen. Intussen mikte Oldeholtpade net van buiten het zestienmetergebied op de lat, maar Creil-Bant zorgde er wel voor dat de wedstrijd meer in evenwicht kwam. En dat was knap, want er stond een serieuze tegenstander met veel voetballend vermogen op het Creiler kunstgrasveld.

Creil-Bant kwam meer uit de schulp en legde een aantal prima aanvallen op de mat. Na ruim een halfuur kreeg Niek Oijevaar een prachtige crosspass van Joost Beugels voorgeschoteld, de keeper kwam al uit het doel gestormd en Oijevaar bedacht zich niet en probeerde van afstand de doelman te verschalken. Dat lukte bijna, want zijn poging eindigde net naast het doel. Vlak voor rust waren er nog twee grote kansen, eentje voor de thuisploeg en eentje voor de bezoekers: Joost Beugels zag een poging van een meter of acht knap worden gekeerd door de Friese doelman, terwijl Oldeholtpade een schot in het zijnet zag eindigen.

In de tweede helft werd Jarno Slump ingebracht, hiermee bracht Creil-Bant een sterk aanspeelpunt in, en uiteraard ook de nodige lengte. De gastheren kwamen goed uit de kleedkamer, want de eerste tien minuten na rust waren voor de thuisploeg. Toch was het juist Oldeholtpade dat op voorsprong kwam, dit gebeurde uit een spelsituatie die niet tot een tegentreffer had mogen leiden. Een slordigheidje aan Creil-Bant-zijde, maar wel eentje die ervoor zorgde dat de stand op 1-2 werd gebracht. Enkele minuten na deze tegenslag leek Mathijs Wink zijn ploeg weer op gelijke hoogte te brengen, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de in goede vorm stekende doelman van Oldeholtpade.

Wat is er nu mooier dan dat een speler die het misschien wel het meest verdient zijn ploeg weer terug in de wedstrijd brengt? Jarno Slump werkte mee aan het script en kopte in de 65e minuut de bal uit een uitstekende assist van Joost Beugels feilloos diagonaal in de linkerhoek. Ditmaal was de Friese doelman kansloos. Een fraaie treffer van Slump, die na nogal wat blessureleed weer helemaal op de weg terug is. Geduld wordt beloond, zo blijkt maar weer.

Het laatste kwartier zat er aan te komen, en die was voor Creil-Bant. Dat was knap, want er stond echt een goed team tegenover de polderploeg. Vooral de centrale middenvelder met nummer 7 viel op, maar ook nummer 10 en een aantal van zijn ploeggenoten konden er wat van. Veel variatie, de bal makkelijk rond laten gaan, snelheid in het spel; een sterke opponent en daarmee ook een mooie tegenstander voor een geslaagde oefenpot

Maar zoals gezegd was het laatste kwartier voor Creil-Bant, dat op zoek ging naar de winnende treffer. Niek Oijevaar zag een mooie vrije trap gekeerd worden door de keeper – daar was ie weer – en Tieme Kramer zette Hugo Beugels in kansrijke positie, maar tot een geslaagde uithaal kwam het net niet. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel, waar prima mee viel te leven. Een wedstrijd waarin het tempo hoog lag, er af en toe stevig werd gevoetbald – dat zal Joost Beugels zeker kunnen beamen –  en waarin beide teams amper voor elkaar onderdeden. Ludo Derks, speler van Creil-Bant JO17-1, viel op door zijn uitstekende spel op de rechtsbackpositie. Verder verdient iedere speler van Creil-Bant een compliment, want het was in de eerste plaats vooral een mooie teamprestatie. En dat smaakt naar meer, want met deze instelling zit er zeker perspectief in de naderende voorjaarscompetitie. Komende zaterdag de start ervan, Creil-Bant JO19-1 gaat dan in Sint Jansklooster op bezoek bij VHK/SVBS JO19-1.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren