Foto: Creil-Bant 1 start met overwinning op HJSC

Creil-Bant 1 start met overwinning op HJSC

Creil-Bant 1 is (net als alle andere samenwerkende seniorenteams) de competitie begonnen met een overwinning. In Hommerts won het met 2-3 van HJSC. De stand was met de rust al bereikt.

Creil-Bant 1 had een lastige eerste helft, waarbij de 1ste kans voor HJSC was. De snelle buitenspeler van HJSC kwam echter niet goed voor het doel uit, waardoor de keeper redding kon brengen. Creil-Bant had het lastig met enkele snelle jongens voorin. Toch kwam de ploeg op voorsprong. Dirk Jan Doornbos werd bereikt uit een vrije trap en wist de 0-1 binnen te werken. Lang genieten van de voorsprong deed het niet. 5 minuten later stond het alweer gelijk. Na ongeveer 30 minuten gespeeld te hebben in de 1ste helft kwam Creil-Bant wederom op voorsprong. Jurjen Seine werd gevloerd in de 16 en Daley Slump schoot de penalty binnen. Ook van deze voorsprong kon niet lang genoten worden. Onhandig balverlies gevolgd door slap verdedigingswerk kon de spits de bal binnen laten rollen. Nog voor rust kwam Creil-Bant wederom op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de HJSC verdediger achter zijn eigen doelman gewerkt.

Na rust was Creil-Bant duidelijk de betere ploeg. De ploeg creëerde nu hun eigen kansen en kan het zichzelf verwijten dat het HJSC in leven hield. Hierop werd het nog even billen knijpen in de laatste 10 minuten. Zeker toen de keeper van Creil-Bant hands maakte vlak buiten het strafschopsgebied. Hij werd echter “gespaard” met een gele kaart, waar de scheidsrechter eerder in de wedstrijd ook een verdediger van HJSC “spaarde” met slechts geel. Zo is Creil-Bant begonnen met een driepunter.

Zaterdag komt het onbekende Foarut op bezoek. De wedstrijd start om 15:00 uur in Bant!

Onze website sponsoren