Foto: Comeback Creil-Bant JO19-1 leidt tot punt in Rutten

Comeback Creil-Bant JO19-1 leidt tot punt in Rutten

Je kunt veel van Creil-Bant JO19-1 zeggen, maar gebrek aan veerkracht kan de ploeg niet verweten worden. Want zaterdag op bezoek bij buurman RKO was er weer een comeback nodig om een resultaat te behalen. Dat het bij een 3-3 gelijkspel bleef zal RKO niet erg hebben gevonden, want had de wedstrijd nog een paar minuten langer geduurd dan was de 3-4 waarschijnlijk ook nog wel gevallen. En Creil-Bant? Dat kwam natuurlijk niet voor een punt, maar voor de volle buit. Dus is het wachten nog steeds op die overwinning, de eerst sinds de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie.

De eerste helft was er dan ook een om heel snel te vergeten. Creil-Bant creëerde welgeteld één uitgespeelde kans die die naam mocht dragen, toen na een kwartier Niels Scholtens met een lange bal Daan Nijboer bereikte, die op zijn beurt z’n directe tegenstander uitspeelde en vervolgens de keeper redding zag brengen op zijn inzet. Daarna was het vooral erg onrustig maar bovendien erg statisch: er werd weinig initiatief genomen door het Creil-Banter gezelschap. Die afwachtende houding zorgde ervoor dat RKO steeds beter in de wedstrijd kwam. Af en toe leidde het zelfs tot dreigende situaties, en Creil-Bant moest aanmerkelijk vaker verdedigend optreden dan vooraf gepland. Uiteindelijk viel een kleine tien minuten voor rust de 1-0, toen slordig balverlies op het middenveld werd afgestraft door de Ruttenaren. Enkele minuten later werd het zelfs 2-0, toen uit een vrije trap de bal achter doelman Kai van Reem werd gekopt.

Stof tot nadenken in de rust voor Creil-Bant JO19-1, dat reden had zichzelf in de spiegel te kijken. Overtuiging, inzet, initiatief, het was allemaal ver te zoeken. Het elftal dat voor de rust op het veld stond kwam niet uit de verf, waar vooral de opbouw van achteruit maar moeizaam van de grond kwam. Om het middenveld te verstevigen en te zorgen dat meer van het spel via die linie zou verlopen greep de technische staf in. Niels Scholtens kreeg gezelschap van Mick de Boer, die naast hem kwam te spelen. Nu stond er een 4-2-3-1 opstelling tegenover de Ruttenaren. Naast deze tactische omzetting was duidelijk dat Creil-Bant ook met meer vertrouwen en strijd de tweede helft in moest gaan. Al gauw werd de eerste aanzet tot een goed vervolg van de wedstrijd gegeven, toen Jaimy Vermaire drie minuten na rust op formidabele wijze een vrije trap van ruim 20 meter binnenschoot. Een geweldig doelpunt van de specialist! Jammer genoeg was de aansluitingstreffer twee minuten later alweer tenietgedaan toen er even kortsluiting optrad in de Creil-Banter verdediging. Miscommunicatie achterin leidde ertoe dat een Ruttense verdediger profiteerde en de 3-1 binnenliep.

Toch stond er een heel ander Creil-Bant op het veld, er werd nu geknokt voor een resultaat en dat leidde ertoe dat Rutten steeds verder werd teruggedrongen. Aanvoerder Timo Timmermans ging voorop in de strijd en dat leidde er na iets meer dan een uur spelen toe dat hij een lange rush van achteruit – veertig, vijftig meter pakkend – bekroonde met een fraaie goal, waarbij de bal mooi in de linkerhoek werd geprikt: 3-2. Nog tijd genoeg voor een punt, en misschien wel meer. In de 80e minuut werd het 3-3 toen Tieme Kramer een goede pass van Daan Nijboer op waarde schatte en beheerst binnenschoot.

Een slippertje van Niels Scholtens bracht RKO nog dichtbij de 4-3, maar dat zou op grond van de tweede helft beslist niet verdiend geweest zijn. Sterker nog, het was de thuisploeg die de laatste minuten nog flink onder druk kwam te staan, het laatste fluitsignaal zal voor de Ruttenaren als muziek in de oren hebben geklonken. Wel een punt, op grond van eerdere onderlinge confrontaties zal RKO daar niet ontevreden mee zijn geweest. Voor Creil-Bant wordt het eens tijd om zichzelf beter te belonen en gelijk vanaf de eerste minuut de wedstrijd naar zich toe te trekken. De eerstvolgende gelegenheid daartoe laat even op zich wachten, want op dinsdag 8 mei speelt de ploeg pas weer. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Giethoorn JO19-1 op het programma.

Meer verslagen van Creil-Bant JO19-1

Onze website sponsoren