Foto: KNVB zet streep door voetbalseizoen 2019-2020

KNVB zet streep door voetbalseizoen 2019-2020

Het zal bij iedereen die het voetbal in Creil en Bant een warm hart toedraagt even flink pijn doen: de KNVB heeft – in navolging van de door het kabinet tot 28 april verlengde maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan – besloten het voetbalseizoen 2019-2020 per direct te beëindigen. Dit houdt in dat er in geen enkele amateurcompetitie een eindstand wordt opgemaakt, en dat er dus ook geen kampioenen, promovendi of degradanten zijn.

Komend seizoen start iedereen in principe in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen, al gelden hier voor de jeugdteams en de niet-standaardteams soepelere regels dan bij Creil-Bant 1 en Creil-Bant 2. Zodra de omstandigheden dat weer toelaten en de maatregelen van de regering worden versoepeld is het wellicht nog mogelijk om voor de zomerstop oefenwedstrijden te spelen, de KNVB heeft aangegeven in dat geval verenigingen ruimhartig te ondersteunen met het organiseren van toernooien en oefenduels.

Creil-Bant en alle teams die daaronder vallen (senioren, junioren en pupillen) blijft dus voorlopig gesloten. Zodra het sein veilig is gegeven gaan we ons eerst richten op het weer op gang brengen van het verenigingsleven. Intussen gaat er langzaam maar zeker gewerkt worden aan de eerste voorbereidingen op het nieuwe seizoen (2020-2021), denk hierbij onder meer aan de teamindelingen. Naast het voetbaltechnische gedeelte geldt dat er achter de schermen door de besturen en de werkgroep Creil-Bant wordt gewerkt aan het verder uitwerken van een gezamenlijke toekomst. We hadden natuurlijk gehoopt dat dit eerste samenwerkingsjaar bij de senioren anders zou lopen, maar volgend jaar gaan we met frisse energie voor een herkansing.

Voetbal wordt weleens de belangrijkste bijzaak in het leven genoemd. Op dit moment spelen er zaken die meer prioriteit nodig hebben dan onze geliefde sport. Het is niet anders. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn brengen we jullie allemaal – spelers, trainers, leiders, terrein- en veldbeheerders, supporters, sponsors, overige zeer gewaardeerde vrijwilligers en andere geïnteresseerden – daarvan op de hoogte. Blijf gezond, neem de richtlijnen van de overheid in acht en bewaar je geduld. Wat zal het straks dubbel genieten zijn als de bal weer rolt!

Voor meer informatie vanuit de KNVB, klik hier.

Onze website sponsoren